Doctorul care l-a tratat pe Boris Johnson, despre coronavirus: Este poliomielita acestei generații

Boris Johnson Foto Facebook
Doctorul care a ajutat la salvarea vieții lui Boris Johnson spune că noul coronavirus este „poliomielita acestei generații” și avertizează că unii pacienți vor suferi efecte pe termen lung

În prima săptămână de izolare, profesorul Nicholas Hart, expert în medicină respiratorie și terapie intensivă, a scris pe tweeter: „Covid-19 este polio-ul acestei generații, notează DailyMail. 

„Pacienții fac forme ale bolii ușoare, moderate și severe.

„Un număr mare de pacienți, cu forma severă de COVID-19, vor rămâne cu o dizabilitate fizică, cognitivă și psihologică, care va necesita îngrijire pe termen lung.

Pe 22 martie, cu o zi înainte ca Marea Britanie să intre în izolare, profesorul Hart a postat: „O pledoarie pentru ajutor. Lucrez 18 ore pe zi, ca mulți alții, pentru a ne asigura că ne putem proteja toți pacienții și toată echipa NHS.

„COVID-19 este o boală gravă și vreau ca toată lumea să aibă grijă și să rămână în siguranță, iar acest lucru necesită să vă rog să rămâneți în casă."

Primul ministru îl creditează pe profesorul Hart și consultantul Dr. Nick Price, pentru că l-au ajutat să depășească boala.

Poliomielita este o boală virală care poate provoca paralizie și moarte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel