Directorul unității medico-sociale din Ocna Mureș, demis. Ce nereguli s-au descoperit acolo
13 mai 2020, 22:45

Medic
Directorul unei unități medicale din Ocna Mureș a fost demis în urma unor nereguli descoperite. 5 cadre medicale și 11 pacienți din acea unitate au COVID-19.

Directorul Unităţii Medico-Sociale (UMS) din Ocna Mureş, Maria Daciana Oprea, unde a izbucnit un focar de coronavirus, a fost demis miercuri, 13 mai, din funcţie, ca urmare a neregulilor constatate de inspectorii sanitari. Decizia demiterii s-a luat într-o ședință extraordinară, convocată de primarul Silviu Vinţeler și desfăşurată în regim la distanţă. Un nou diretcor a fost numit pe o perioadă determinată, de şase luni - Ciprian Viorel Orga.

Propunerea de demitere a aparţinut edilului, "ca urmare a neregulilor constatate la UMS Ocna Mureş de DSP Alba în urma controlului efectuat duminică, precum şi a controalelor anterioare (2017-2018)". De asemenea, şi din raportul Comisiei de Cercetare Disciplinară întrunită marţi a rezultat "necesitatea luării măsurii de suspendare/demitere a persoanei care se face vinovată de neregulile constate de DSP Alba, în speţă directorul unităţii".

Unitate cu personalitate juridică aflată în subordinea Consiliului Local al oraşului Ocna Mureş, UMS Ocna Mureş a fost amendată, duminică, cu 40.000 de lei de DSP Alba, pentru că nu a remediat unele deficienţe constatate anterior, pe 26 martie, de specialiştii epidemiologi. DSP a sancţionat, totodată, cu 2.000 de lei şi directorul instituţiei, pentru că nu a respectat structura funcţională aprobată prin autorizaţia sanitară de funcţionare, arată Agerpres

Cinci cadre medicale şi 11 pacienţi de la UMS Ocna Mureş au fost confirmaţi în urmă cu câteva zile cu noul coronavirus. Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, miercuri a decedat o femeie de 63 de ani, confirmată vineri, contact cu cazuri confirmate la acest cămin. UMS Ocna Mureş acordă servicii de îngrijire, servicii medicale, precum şi servicii sociale persoanelor cu nevoi medico-sociale, fiind înfiinţată în 2003 ca instituţie rezidenţială.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?