Într-o lume în care stresul și agitația ne însoțesc la fiecare...
O dietă sănătoasă este esențială pentru a trăi bine, dar pe măsură ce îmbătrânim, ar trebui să schimbăm ceea ce mâncăm.
Partenerul de cercetare UTS Dr. Luna Xu a studiat datele de la 139.000 de australieni mai în vârstă și a găsit legături puternice între anumite grupuri de alimente, pierderi de memorie și boli cardiace comorbide sau diabet.
Dr. Xu a constatat că un consum ridicat de fructe și legume a fost legat de un risc redus de pierdere a memoriei și de bolile asociate. Consumul mare de alimente bogate în proteine a fost asociat cu o memorie mai bună.
Ea a găsit, de asemenea, că legătura dintre grupul de alimente și starea memoriei poate varia în funcție de diferite grupe de vârstă. Cercetările ei au arătat că persoanele în vârstă de 80 de ani și peste această vârstă, cu un consum redus de cereale, prezintă cel mai mare risc de pierdere a memoriei și a bolilor asociate.
„Studiul nostru actual implică faptul că sugestiile de alimentație sănătoasă pentru consumul de cereale în prevenirea pierderii de memorie și a bolilor asociate ale inimii pentru persoanele în vârstă pot diferi în comparație cu alte grupe de vârstă”, a spus dr. Xu, care deține o bursă de cercetare postdoctorală. Ea a spus că studiul a subliniat nevoia de orientări dietetice sănătoase specifice vârstei.
Pierderea memoriei este unul dintre principalele simptome precoce pentru persoanele cu demență, care este a doua cauză de deces a australienilor. Persoanele care trăiesc cu demență au în medie între două și opt afecțiuni asociate, ceea ce poate accelera deficiența cognitivă și funcțională. Cele mai frecvente comorbidități în demență includ boli cardiovasculare, diabet și hipertensiune.
„Intervenția dietetică în prevenirea și gestionarea bolilor cronice, luând în considerare faptul că populațiile mai în vârstă adesea se confruntă simultan cu multiple afecțiuni cronice, este o adevărată provocare”, a spus dr. Xu.
„Pentru a obține cele mai bune rezultate în îmbătrânirea populației noastre, dovezile științifice puternice susțin o intervenție dietetică eficientă în prevenirea și gestionarea afecțiunilor cronice care apar simultan, sunt esențiale”.
Dr. Xu și co-cercetătorii ei au folosit datele colectate de Institutul Sax 45 și Up Study, cel mai mare studiu în curs de desfășurare a îmbătrânirii sănătoase din emisfera sudică.
Articolul „Mâncarea și îmbătrânirea sănătoasă: un studiu longitudinal privind asocierea dintre consumul alimentar, pierderea de memorie și comorbiditățile sale”, este publicat în Jurnalul Internațional de Sănătate Publică.
Sursa, aici.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Într-o lume în care stresul și agitația ne însoțesc la fiecare...
Radiografiile și radiațiile din...
De ce să apelezi la medicamente...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
O substanță chimică nou identificată...
Acesta este semnul cancerului...