DIETĂ: Slăbești numărând mușcături nu calorii

Poți slăbi și numărând câte mușcături iei la o masă
Deseori, nutriționiștii sugerează că, dacă vreți să slăbiți sau să nu vă îngrășați, trebuie să mestecați fiecare mușcătură de 15 sau mai multe ori pentru a oferi creierului timp să proceseze ceea ce mâncați și să trimită semnalul că sunteți plin. Acum, un grup de studii a constatat că numărarea mușcăturilor ar putea fi o modalitate eficientă de slăbire.

Nutriționiștii spun că subevaluăm adesea cât de multe calorii mâncăm, așa că cercetătorii de la Universitatea Clemson au efectuat o serie de studii care au arătat că mușcăturile ar putea fi o măsură mai precisă a consumului de alimente. Ei au descoperit, de asemenea, că e și mai simplu de ținut dietă așa, pentru că putem singuri număra mușcăturile (deși aceiași cercetători au și inventat un soi de ceas care numără mușcăturile). În plus, aplicând această metodă, nu ne trebuie cântare sau liste cu calorii, iar dacă mestecăm mâncarea așa cum trebuie, ne vom da seama mult mai ușor când atingem limita – adică sațietatea.

Pentru a afla care este numărul de mușcături de care aveți nevoie pentru a vă simți plini, începeți prin a decide un nuăr inițial. Fără a schimba nimic despre consumul dvs. curent (adice ce alimente mâncați de obicei), urmăriți și scrieți ce efect are acest număr de mușcături pe care îl luați la fiecare masă și gustare, timp de o săptămână. Apoi puteți lucra la ajustarea acestui număr astfel încât să obțineți rezultatele dorite.

Cum afli de câte mușcături ai nevoie

Există și o altă metodă, mai simplă, de a afla numărul de mușcături corect. În primul rând, o zi, numărați câte mușcături luați la fiecare masă și gustare. Pentru că un al doilea studiu, de data aceasta pilot, de la Universitatea Brigham Young a constatat că atunci când participanții au redus cu 20% sau 30% din numărul mușcăturilor de la fiecare masă și gustare, au pierdut o medie de aproximativ o jumătate de kilogram pe săptămână și și-au redus și indicele de masă corporală (IMC).

IMC este o măsură a grăsimii corporale care ia în considerare greutatea și înălțimea unei persoane.

Unul dintre motivele pentru care e bine să numărați mușcăturile este că, pentru că vă concentrați pe această operațiune, nu mai mâncați în neștire, conștientizând ceea ce înghițiți.

Este, de asemenea, o metodă care consumă mai puțin timp decât numărarea caloriilor, ceea ce vă poate face să aderați mai ușor la o asfel de „dietă". Doar asigurați-vă că nu încercați să compensați prin a lua îmbucături mai mari din alimente atunci când mâncați, ceea ce e o tendință naturală, dar una care vă va încetini pierderea în greutate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel