Dieta pentru dezvoltarea musculaturii. Ce rol are pieptul de pui

Proteinele din alimentașie sunt extrem de importante atunci când dorim să creștem masa musculară. Pieptul de pui conține leucină, un aminoacid esențial care ajută la dezvoltarea musculaturii. 

O masă de bază pentru construirea musculaturii este aceea formată din pui cu orez și broccoli. Puiul este popular printre persoanele care încearcă să piardă grăsime și să câștige mușchi, deoarece este una dintre cele mai slabe opțiuni de proteine ​​și este, de asemenea, bogată în leucină.

Leucina este un aminoacid esențial și, de asemenea, un aminoacid cu lanț ramificat. S-a dovedit a fi unul dintre substanțele nutritive cele mai benefice în construirea mușchilor. O porție de  piept de pui conține 10 grame de leucină.


Potrivit unui studiu publicat  în Jurnalul American de Fiziologie, consumul de proteine ​​și leucina izolată după un antrenament stimulează mai bine creșterea musculară comparativ cu consumul de carbohidrați la bărbați.

Similar pentru femei, aportul de leucină s-a dovedit a fi un predictor major al creșterii musculare, potrivit unui studiu publicat în mai 2018 în The American Journal of Clinical Nutrition.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel