Dieta MIND, benefică pentru prevenirea bolii Alzheimer. Ce alimente trebuie să elimini din regimul tău alimentar

Dieta      Foto: Pixabay
Scăderea kilogramelor este obiectivul principal al majorității planurilor de dietă, mai ales atunci când vine vorba de detoxifiere. Dar ce beneficii își poate aduce dieta MIND pentru sănătatea creierului?

Dar nu toată lumea care urmează o dietă caută să slăbească. Dietă diferită poate obține rezultate diferite. Iar dacă sperați să vă îmbunătățiți sănătatea creierului și să preveniți apariția bolii Alzheimer, puteți lua în considerare încercarea dietei MIND, care a fost legată de un declin cognitiv mai lent.


Deși nu există cercetări care să facă legătura între dieta MIND și inversarea bolii Alzheimer, există numeroase dovezi care susțin legătura dintre această abordare dietetică și prevenirea bolii.


Ce este planul de dietă MIND și cum încorporează acesta dietele DASH și mediteraneană?


MIND (un acronim care semnifică intervenția mediteraneană-DASH pentru întârzierea neurodegenerativă) este un "hibrid al dietei mediteraneene și al dietei DASH, iar cercetările sugerează că poate reduce riscul de a dezvolta demență sau de a încetini declinul sănătății creierului", spune Becky Kerkenbush, RD, dietetician clinic la Watertown Regional Medical Center din Wisconsin.

Într-un studiu publicat în septembrie 2015 în Alzheimer's & Dementia, epidemiologul nutriționist Martha Clare Morris, ScD, și colegii săi de la Rush University Medical Center din Chicago au făcut referire la studii anterioare privind legătura dintre alimentație și declinul cognitiv, iar apoi au împrumutat concepte din dieta mediteraneană și dieta DASH - două diete bazate pe plante - pentru a dezvolta un plan de masă cu beneficii de stimulare a creierului. 

Deși există asemănări între toate cele trei diete, dieta MIND este singura care încurajează consumul de alimente care s-au dovedit a promova sănătatea cognitivă.

Cum acționează dieta MIND pentru a stimula sănătatea creierului?

Dieta MIND se concentrează pe consumul de alimente de origine vegetală și pe limitarea consumului de produse de origine animală și de alimente bogate în grăsimi saturate. Accentul este pus pe plante, iar ceea ce este demn de remarcat este că această dietă îndeamnă în mod specific la un consum mai mare de fructe de pădure și legume cu frunze verzi.

Citește continuarea pe Spectacola și află lista cu cele mai bune, dar și cu cele mai proaste alimente pentru dieta MIND.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel