Dieta hipoglucidică, cu ce riscuri vine „la pachet”. Explicația medicului

Dieta
Dietele drastice pot avea efecte rapide, dar cu riscuri majore. Un medic explică de ce nu ar trebui să urmăm o dietă hipoglucidică, ci mai degrabă să avem o alimentație echilibrată.

Medicul Vasi Rădulescu a făcut publice câteva precizări privind dieta hipoglucidică. Potrivit lui, orice dietă de acest tip vine „la pachet” cu o serie de riscuri, pe lângă beneficiile la care se așteaptă toată lumea. „Rețineți asta: nu există nicio dietă hipoglucidică ideală, care să ajute la dat jos kilogramele fără niciun risc asociat”, explică el.

Nici măcar dieta Keto, care este la mare modă acum și este foarte apreciată. „Reduci glucidele drastic, promovezi arderile din depozite, ai efecte spectaculoase, dar te trezești cu risc crescut în ateroscleroză sau mortalitate ridicată. Nu sunt sigure. Nici cea keto”, spune el în postarea făcută publică pe rețeaua de socializare.

De asemenea, continuă el, atunci când vrem să slăbim ar trebui să ținem cont de de faptul că trebuie să mâncăm toate componentele alimentare: glucide, proteine, grăsimi (chiar și animale); „vitamine și minerale la greu, dar din surse naturale. Apă. Cafea. Somn. Soare. Nu evitați nimic, dar umblați la doză”, recomandă medicul. „O dietă severă atrage probleme. Fără principii întipărite bine, veți reveni la toate greșelile făcute”, atrage el atenția.

Sport, dar cu grijă

Pe de altă parte, medicul recomandă sport, dar și aici, cu grijă. „La peste 100 de kilograme, exercițiile pot strica articulațiile. Pot obosi inima. Faceți treptat totul. Nu e nevoie neapărat de sport ca să slăbiți, dar pentru sănătate și psihic bun, e nevoie.

Cuvântul principal e DOZĂ. Moderație. Principii sănătoase. NU diete drastice care ocolesc glucidele sau proteinele sau altceva. NU! Masa corporală se optimizează în timp, totul se construiește cu echilibru, nu peste noapte, nu în câteva zile. Poate fi dezastru”, încheie el.

Așadar, moderație ar trebui să fie cuvântul de ordine atunci când vrem să slăbim sau să trăim sănătos.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel