Dieta care topește grăsimea în doar două săptămâni și stimulează metabolismul

Dieta - Foto: Freepik @akilmazumder
Stimulează metabolismul și topește grăsimea de pe burtă în doar două săptămâni cu o dietă bogată în carbohidrați.

Atunci când vine vorba de eliminarea acelor kilograme enervante, mulți nutriționiști evită pastele și pâinea cu orice preș, dar experții în fitness au dezvăluit cum creșterea aportului de carbohidrați de două ori pe săptămână ar putea, de fapt, să vă ajute să vă atingeți obiectivele de pierdere în greutate.

Asta în vine în contextul în care date recente de pe GOV.UK arată că 26% dintre adulți și 23,4% dintre copiii cu vârstă între 10 și 11 ani se confruntă cu obezitatea, punând o presiune imensă asupra NHS.

Cunoscut și sub numele de ciclul de cabohidrați, metoda de pierdere în greutate implică trecerea între zile cu un conținut ridicat de carbohidrați la zile cu conținut scăzut de carbohidrați, ceea ce permite corpului să ardă grăsime în loc de carbohidrați și țesuturi musculare.

Confrm Bulk.com, acest proces poate ajuta la repararea metabolismului, care este adesea afectat de dietele drastice -cum ar fi consumul sub 800 de calorii.

Rowan Cooke, specialist în știința sportului și a exercițiilor fizice, a declarat că: "Dacă mâncați mai puține calorii decât ardeți și faceți exerciții de mai multe ori pe săptămână, dar nu pierdeți în greutate, acest lucru ar putea fi din cauza faptului că metabolismul nu funcționează corect", notează The Mirror.

Aportul zilnic recomandat de alimente pentru femei este de aproximativ 2000 de calorii și 2500 pentru bărbați.

Mayo Clinic adaugă că între 900 și 1300 de calorii ar trebui să provină din carbohidrați, ceea ce înseamnă între 225 și 325 de grame de cabohidrați pe zi.

Aportul de proteine este, de obicei, același de la o zi a alta, în timp ce aportul de grăsimi variază în funcție de consumul de carbohidrați.

Zilele cu conținut ridicat de carbohidrați înseamnă de obicei grăsimi scăzute, în timp ce zilele cu conținut scăzut de carbohidrați sunt cu grăsimi ridicate.

"Cu ciclul de carbohidrați, veți petrece două zile consumând o cantitate mare de carbohidrați, între 175 și 275 de grame și trei zile consumând o cantitate mică de carbohidrați, între 100 ș 125 de grame zilnic.

În timpul celor două zile în care mâncați mai mulți carbohidrați, veți face doar 15 minute de antrenament HIIT zilnic", a spus Rowan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel