Dieta antiinflamatorie, ce alimente sunt benefice

Cum tratăm inflamația cronică, o afecțiune care ne crește riscul de tot felul de boli? Pentru început, alimentele antiinflamatoare sunt obligatorii. Dieta antiinflamatorii poate include tot felul de cereale integrale, de la orez la fasole până la leguminoase.

Inflamarea este un subiect popular în aceste zile. Cu atât de multe persoane care suferă de boli cronice, cu toții căutăm modalități de a ne reduce riscul. Se pare că dieta este un factor de risc major pentru inflamație și boli cronice.

Ce este inflamația?

Inflamația acută este un răspuns normal de scurtă durată la vătămare sau infecție care reparează țesutul sau elimină infecția din organism. Inflamația cronică este adesea mai ușoară, dar mai prelungită și scăpată de sub control. Îți crește riscul de multe boli cronice, cum ar fi diabetul de tip 2, depresia, bolile de inimă, demența și multe forme de cancer, notează University Health News 

Alimente antiinflamatorii

De regulă, o dietă bogată în alimente naturale, neprocesate - inclusiv legume, fructe, nuci, semințe, pește, ouă și fasole - este antiinflamatoare. Corpul tău știe să proceseze aceste alimente și sunt foarte hrănitoare.

Mâncând o combinație bine echilibrată a acestor produse antiinflamatoare oferă nu numai macronutrienți (carbohidrați, proteine și grăsimi), ci și apă, micronutrienți (vitamine și minerale) și fibre necesare pentru a menține corpul sănătos.

Ce alimente ar trebui să mănânci?

Legumele și fructele sunt bogate în antioxidanți, micronutrienți și fibre, toate reducând inflamația.

Legume.

Legumele conțin carbohidrați și cantități mici de proteine și grăsimi sănătoase. Încercați să mâncați între 5 și 9 căni / porții în fiecare zi, dintre care două ar trebui să fie verzi cu frunze crude, cum ar fi spanacul, varza și salatele

Fructe.

Caloriile din fructe sunt în principal carbohidrați. Dacă îți urmărești greutatea, ai grijă să mănânci prea mult fructe, optează pentru fructe de pădure sau citrice, dacă poți. Este mult mai bine să mănânci fructele întregi, nu fructele sau sucurile procesate. Cu cât culoarea este mai închisă, mai vibrantă, cu atât mai mulți antioxidanți are un fruct.

Peşte.

Peștele este o sursă excelentă de proteine și grăsimi sănătoase. Cele mai bune surse sunt peștele cu apă rece, inclusiv somon, ton, sardine, hering și hamsii, care au un conținut ridicat de acizi grași omega-3 care combate inflamația.

Nuci si seminte.

Nucile și semințele sunt o gustare excelentă sau un topping pentru o salată, desert sau micul dejun. Acestea tind să fie sărace în carbohidrați și sunt bogate în micronutrienți, fibre și grăsimi monoinsaturate. Încercați să mâncați în jur de o mână de nuci și semințe în fiecare zi.

Grăsimi și uleiuri.

Corpul tău și, în special, creierul tău au nevoie de grăsime, doar genul potrivit și nu în cantități uriașe. Uleiul de măsline, uleiul de nuci sau semințe sau cel de avocado sunt antiinflamatoare.

Fasole.

Năutul, fasolea neagră, boabele de rinichi roșii și lintea sunt bogate în fibre și fitonutrienți, care reduc inflamația. Sunt o sursă ieftină și excelentă de proteine, în special pentru vegetarieni sau vegani și sunt un carbohidrat cu nivel scăzut de glicemie.

Cereale integrale.

Cerealele integrale pot face parte dintr-o alimentație sănătoasă, consumate moderat, deoarece au un conținut ridicat de fibre și pot provoca inflamații. Acestea conțin părțile sănătoase ale cerealelor și pot fi o sursă bună de vitamine și minerale, inclusiv niacină, tiamina, folat, zinc, fier și magneziu.
Orezul brun, ovăzul și quinoa sunt surse mari de cereale integrale, dar dacă sunteți intoleranți la gluten, verificați eticheta pentru a vedea dacă pot conține urme de gluten.

Condimente.

Anumite condimente au proprietăți antiinflamatorii și sunt minunate pentru a adăuga aromă mâncării. Acestea includ usturoiul, turmericul, ghimbirul, scorțișoara, chili și ardeiul cayenne.

Ceaiuri și cafea.

Cafeaua, ceaiul verde și ceaiul negru conțin polifenoli și alți compuși antiinflamatori și sunt bune pentru sănătate cu moderație.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel