Dieta antiinflamatorie: băutura care ajută la reducerea inflamațiilor

O dietă antiinflamatorie poate reduce inflamația și poate reduce riscul de anumite boli. Unele studii sugerează că și cafeaua poate face parte din dieta antiinflamatorie.

Inflamațiile cronice pot duce la o varietate de probleme de sănătate, inclusiv boli cardiovasculare, anumite tipuri de cancer și artrita reumatoida. 


Scopul unui plan de dietă antiinflamator este de a vă îmbunătăți sănătatea generală prin reducerea inflamației cronice. Potrivit Școlii de Medicină și Sănătate Publică a Universității din Wisconsin, un compus numit acid arahidonic contribuie la această inflamație. Produsele de origine animală conțin în mod obișnuit acid arahidonic; astfel, dieta antiinflamatoare minimizează consumul de produse de origine animală și încurajează consumul de fructe și legume.

Dieta antiinflamatorie se bazează limitarea sau evitarea alimentelor procesate cu conținut scăzut de nutrienți, cum ar fi produsele făinoase și dulciurile, carnea și produsele lactate cu conținut ridicat de grăsimi, margarina și alimentele prăjite, potrivit Universității Harvard. 

Carnea și produsele lactate conțin grăsimi saturate, în timp ce margarina și majoritatea alimentelor procesate care conțin ulei vegetal hidrogenat conțin grăsimi trans, toate cauzând inflamații. Dieta pune accent pe alimentele integrale, cum ar fi cerealele integrale, fructele, legumele, nucile, semințele și peștele. Peștele gras, cum ar fi somonul, macroul atlantic, păstrăvul, sardinele, hamsiile sau heringul, conțin acizi grași omega-3, care reduc inflamația.


Cafeaua poate avea proprietăți antiinflamatorii 


Potrivit unui studiu din 2006 ( Studiul de sănătate al femeilor din Iowa), consumul de cafea a scăzut riscul de boli cardiovasculare, cancer și alte boli inflamatorii la femeile aflate în post-menopauză. Conform studiului, cafeaua conține antioxidanți importanți care reduc inflamația în corp. 

Într-un studiu din 2010, publicat în "American Journal of Clinical Nutrition", cercetătorul Kerstin Kempf de la Universitatea Heinrich Heine din Germania a descoperit că băutul cafelei a redus inflamația și a îmbunătățit nivelul de colesterol HDL, ceea ce promovează sănătatea cardiovasculară. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Masca de argilă: 6 beneficii minune pentru ten

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel