Diabet zaharat de tip 2: ingredientul dulce care poate regla glicemia

Diabet
Diabetul zaharat de tip 2 este tot mai frecvent și un număr tot mai mare de persoane este afectată. Recent, un aliment a fost identificat că ar putea ajuta la reglarea glicemiei. Iată ce spun studiile.

Diabetul este o afecțiune care compromite capacitatea organismului de a regla nivelul zahărului din sânge. Prevalența afecțiunii a crescut din cauza consumului tot mai mare de alimente procesate și zaharuri. Diabetul este asociat cu un risc crescut de boli de inimă, boli ale ficatului gras și o serie de alte afecțiuni metabolice.

Un aliment a fost identificat de unele studii ca o sursă naturală de zaharuri care poate combate mai multe dintre aceste afecțiuni metabolice.

Mierea, proprietăți antidiabetice?

O recenzie publicată în revista Nutrients arată că mierea are proprietăți antidiabetice, anti-hipertensiune și anti-obezitate. Crește sensibilitatea la insulină, care este atenuată la diabeticii de tip 2. Antioxidanții pe care îi conține pot combate inflamația, un simptom comun al bolilor metabolice.

Studiile au analizat și efectul mierii asupra nivelului de colesterol.

O meta-analiză efectuată anul trecut a compilat datele disponibile din studiile pe oameni de miere pentru colesterol. Analiza a concluzionat că consumul de miere nu afectează colesterolul. Autorii notează că dovezile disponibile cu care au trebuit să lucreze au fost mixte și adesea de calitate scăzută.

Mierea trebuie totuși consumată cu moderație pentru a preveni unele efecte negative.

În plus, mierea poate fi alterată, dacă este diluată cu siropuri de zahăr mai ieftine. Rezultatele asupra sănătății pot depinde de tipul de zahăr care este adăugat în miere.

CITEȘTE PE DC MEDICAL: Greșeli care trădează demența. Dacă le faci des, ar trebui să mergi la un consult medical

Cercetătorii au speculat, de asemenea, că mierea ar putea juca un rol în prevenirea diabetului de tip 2.

Mierea este bogată în fructoză, o formă de zahăr cu un gust mai puternic și cu un impact mai mic asupra zahărului din sânge.

Există unele dovezi că fructoza poate scădea nivelul zahărului din sânge la animalele diabetice. Animalele hrănite cu alimente cu fructoză au văzut o absorbție crescută a altor zaharuri din sânge.

Diabetes UK observă că vârsta, etnia și antecedentele familiale pot juca toate un rol în riscul de a dezvolta această afecțiune. Persoanele diagnosticate cu hipertensiune arterială sunt, de asemenea, expuse unui risc mai mare.

Excesul de greutate sau obezitatea este un alt factor influențat de stilul de viață care crește riscul de diabet.

Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel