Diabet de tip 1: cum te ajută exercițiile fizice și când e mai bine să le faci

Exercițiile fizice făcute dimineața au efecte mai bune la persoanele cu diabet de tip 1
Exercițiile fizice făcute dimineața au un efect mai bun asupra persoanelor cu diabet de tip 1. Cercetările arată că nivelul glicemiei e influnețat de ora la care sunt făcute exercițiile fizice.

Exercițiile făcute la primele ore ale dimineții ar putea fi mai eficiente pentru persoanele cu diabet zaharat tip 1, potrivit unui cercetător al Universității din Alberta, care a comparat răspunsurile glicemiei la persoanele cu diabet care au făcut exercițiile fizice dimineața sau după-amiaza.

„Dacă cineva cu diabet de tip 1 se teme de glicemia scăzută - ceea ce este cazul cu 80 până la 90% dintre persoanele cu diabet zaharat de tip 1 - această cercetare arată că exercițiile de dimineață ar putea fi o opțiune mai sigură”, a spus Jane Yardley, profesoară de educație fizică la Campusul Augustana al Universității din Alberta.

Yardley a măsurat nivelurile de glicemie ale participanților înainte și după ce au finalizat același program de antrenament, care a constat în trei seturi de câte opt repetiții în șapte exerciții. Fiecare participant a făcut antrenamentul o dată dimineața înainte de a mânca și după-amiaza, într-o altă zi. „Este genul de program pe care l-ar putea face la sală dacă ar încerca să fie eficienți și să obțină un antrenament pentru tot corpul”, a spus ea.

Studiul ei a arătat că glicemia participanților a crescut în timpul exercițiilor fizice dimineața, dar a scăzut odată cu exercițiile de după-amiază.

Efectul depinde, totuși, de fiecare organism

Deoarece persoanele cu diabet zaharat tip 1 nu pot produce insulină pentru a regla glucoza din sânge, insulina pe care o au în sânge dimineața este rămasă din ziua precedentă, a explicat ea. „Ceea ce înseamnă că nu aveți mecanismul prin care corpul dvs. obține glucoza pentru a o depozita, ca să să vă alimenteze mușchii în timpul unui antrenament”, a spus ea.

Yardley a spus că comunitatea de cercetare pune la îndoială faptul că hormonii care favorizează arderea grăsimilor ca sursă de combustibil - cortizolul și hormonul de creștere - sunt responsabili pentru glucoza prezentă dimineața.

„A avea acel acid gras gras în sânge ar putea provoca un pic de rezistență la insulină, așa că glucoza a continuat să crească după exerciții fizice”, a spus ea.

Yardley a remarcat că efectul orarului de exerciții, totuși depinde în continuare de modul în care reacționează corpul fiecărei persoane cu diabet.

„Cu un antrenament de dimineață, este bine să știți că glicemia nu scade la fel de mult, iar când trebuie să refaceți depozitul de glucoză, mai aveți încă trei mese înainte de a vă culca”.

Ea a spus că refacerea acestor depozite este esențială pentru persoanele cu diabet zaharat.

„Dacă nu le aveți complete înainte de a vă culca, mușchii voștri vor dori totuși să scoată glucoza din sânge, ceea ce este problematic, deoarece aceasta este principala sursă de combustibil pentru creierul și sistemul nervos, iar când scade, poți intra în comă. Cu diabetul de tip 1, valorile minime sunt ceea ce te poate ucide”, a spus ea.

 

 

Sursa: AICI.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel