Ministerul Sănătății, închis trei zile. Dezinfecție și măsuri drastice după ce o angajată s-a infectat cu coronavirus

Dezinfecție  Foto: news.cn/Xinhua
Ministerul Sănătății a intrat în dezinfecție, după ce o angajată a fost confirmată cu noul coronavirus Covid-19. Luni, marți și miercuri, Ministerul Sănătății e închis, angajații muncesc de acasă

„Se dezinfectează Ministerul Sănătății. Este o procedură care se face în contextul în care este o persoană confirmată", a anunțat biroul de presă al Ministerului Sănătății.

„Testul unui funcționar al Ministerului Sănătății, suspectat de infecție cu noul coronavirus a ieșit pozitiv și, prin urmare, s-au luat măsuri stricte. S-a dispus o anchetă epidemiologică, iar persoanele care au avut contact direct cu aceasta au fost testate sau sunt în curs de testare, fiind autoizolate la domiciliu. De asemenea, s-a dispus dezinfectarea birourilor din clădirea ministerului, iar programul de lucru de luni, marți și miercuri va fi suspendat, angajații lucrând de acasă".

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunțat astăzi că o femeie de 41 de ani - cazul 92 - a fost internată în Iași, după ce s-a întors din vacanță.

„În acest moment, persoana infectată cu Covid-19 se află internată în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Iași, starea ei este bună, este ameliorată simptomatic. Persoanele cu care a intrat în contact de pe traseul Iași-București, în data de 12.03.2020, au fost testate, iar testul a ieșit negativ. Mai sunt așteptate și rezultatul de la probele membrilor familiei sale. Aceasta a venit din Dubai, dintr-o călătorie de agrement, iar persoanele cu care a luat contact acolo, de asemenea au fost testate, rezultatele fiind negative".

În cadrul Ministerului Sănătății au mai fost luate și alte măsuri pentru prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19.

Potrivit sursei citate, a fost limitat programul cu publicul și au fost stopate audiențele pentru o lună. Au fost distribuite măști și produse dezinfectante pentru mâini și suprafețe. La intrarea în instituție sunt completate chestionarele pentru monitorizare.

GCS reamintește că rezultatele testelor ministrului Sănătății, Victor Costache, și secretarului de stat Nelu Tătaru sunt negative.

„„Ministrul Sănătății nu a intrat în contact direct cu această persoană, după ce s-a întors din călătoria din Dubai. Reamintim că Victor Costache a fost testat la Parlament, în data de 13.03.2019, iar rezultatul este negativ. Acesta nu se află în izolare, nefiind contact direct nici cu senatorul Vergil Chițac depistat pozitiv și nici nu a fost la ședința Biroului Politic al PNL, de luni, 9 martie 2020”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel