Dexametazonă, problema care a apărut în unele țări! Acad prof dr Irinel Popescu detaliază

Fiola
EXCLUSIV
Acad prof dr Irinel Popescu a explicat, EXCLUSIV la Academia de Sănătate, că e o problemă cu dexametazona în unele țări. 

„S-a vorbit mult despre dexametazonă și despre rolul ei în reducerea mortalității legate de COVID-19. Dar aș vrea să fac unele precizări”, a spus acad prof dr Irinel Popescu, EXCLUSIV la Academia de Sănătate. 

Academicianul a arătat că de ceva timp unele țări au probleme legate de acest medicament, care este larg folosit.

„Este un medicament și foarte cunoscut și relativ ieftin, motiv pentru care majoritatea stocurilor s-au epuizat. Sunt țări care încearcă să caute dexametazonă pentru că nu se mai găsește pe piață. Dexametazona, în formele grave, oricum era folosită de medicii din Serviciile de Terapie Intensivă, face parte din protocolul tratamentelor acestor stări grave, acelea în care se activează furtuna de citokine, acelea în care apar insuficiențele multiple de organ. În acestea dexametazona și cortizonul, în general, au efecte pozitive”, a explicat acad prof dr Irinel Popescu.

Tratamentul descoperit de israelieni și ce se întâmplă cu hidroxiclorochina, aflați din video: 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel