DESCOPERIRE: Anticorpi împotriva COVID-19, descoperiți la un nou-născut, după ce mama lui a fost vaccinată cu O DOZĂ!

Naștere
O echipă de cercetători americani a detectat anticorpi împotriva COVID-19 în sângele din cordonul ombilical al unui nou-născut, după ce mama lui fusese vaccinată cu doar o doză de vaccin împotriva virusului SARS-CoV-2, cu trei săptămâni înainte de a naște!

Practic, mama vaccinată a transferat o parte din imunitatea dobândită după o doză de vaccin pruncului ei nou-noscut. Potrivit cercetătorilor de la Universitatea Atlantică din Florida acesta este primul caz cunoscut al unui sugar în al cărui sânge a fost detectat imunoglobulina IgG, unul dintre cei cinci anticorpi pe care organismul îi produce pentru a se apăra de agenți patogeni şi care este asociat virusului SARS-CoV-2.

Femeia în cauză, care este angajat din sistemul medical, primise doar o doză de vaccin COVID-19 produs de Moderna, cu trei săptămâni înainte de a naște, la când sarcina avea 36 de săptămâni şi 3 zile, o fetiță perfect sănătoasă. Nașterea a fost naturală și spontană.

Mama, care alăptează exclusiv, a primit și a doua doză de vaccin Moderna, în timpul perioadei post-partum, conform calendarului normal al protocolului de vaccinare - adică la 28 de zile după prima doză.

Acesta este un studiu preliminar publicat de medRxiv (link direct raport de caz), o compilație de articole ştiințifice ale căror concluzii nu au fost încă verificate de cercetători independenți.

Semnatarii acestei lucrări amintesc de necesitatea urgentă de a cerceta siguranța şi eficacitatea vaccinării anti-COVID-19 în timpul sarcinii.

Vaccinarea femeilor însărcinate cu vaccinul antigripal şi trivalent DTP (împotriva difteriei, tetanosului şi tusei convulsive) a fost bine studiată în termeni de siguranță şi eficiență pentru protejarea nou-născutului la trecerea anticorpilor prin placentă, astfel încât există posibilitatea - potrivit autorilor - la o protecție similară dacă mama este vaccinată împotriva SARS-CoV-2, virusul care provoacă boala COVID-19.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel