Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Depunerile de calciu: când pot sugera un posibil cancer
21 sep, 23:00
Depunerile de calciu se pot acumula oriunde în corp. Atunci când se formează în sân, poate să sugereze un posibil cancer, însă atunci când se formează la prostată, depunerile nu cresc riscul de cancer.
Depunerile de calciu la sân pot sugera un posibil cancer

Depunerile de calciu pot apărea oriunde în corp; cu toate acestea, ele apar adesea acolo unde a existat o vătămare, infecție sau inflamație, potrivit specialiștilor de la Harvard Medical School.

Depunerile de calciu pot fi observate și în cazul unor tipuri de cancer. Când depunerile de calciu apar în sân pe o mamografie sau în plămâni pe o radiografie toracică, modelul lor ajută radiologul să interpreteze rezultatele. Anumite tipare sugerează un posibil cancer.

Depozitele de calciu la prostată

Depozitele de calciu din prostată se găsesc adesea în timpul unei ecografii rectale efectuate din alte motive. Uneori pot fi văzute pe o radiografie a pelvisului.

Vestea bună este că depozitele, indiferent de model, nu cresc riscul de cancer de prostată. Însă prezența lor nu exclude posibilitatea apariției cancerului.

Un PSA crescut, un nodul de prostată resimțit în timpul unui examen rectal sau alte anomalii la o ecografie de prostată vor determina necesitatea unei evaluări suplimentare și o posibilă biopsie.


Ştiri Recomandate

Creier activ: cum să-ți menții creierul tânăr și la vârste înaintate
Fibroza chistică: boala genetică poate da simptome și purtătorilor, care nu fac boala
Acneea și depresia, conexiune stranie care durează doar câțiva ani
5 lucruri pe care orice femeie ar trebui să le știe despre cancerul ovarian
Produse din plante care interacționează cu medicamentele. Ce să eviți
Rujeolă în copilărie, risc crescut pentru o boală pulmonară cumplită la vârstă adultă
Comentarii