Depresia la adolescenți, are sau nu legătură cu alcoolul?

Adolescenți
Depresia la adolescenți a crescut brusc din 2012, în timp ce consumul de alcool la această categorie de vârstă a scăzut constant din 1991.

Consumul de băuturi alcoolice în rândul adolescenților din SUA a scăzut între 1991 și 2018, potrivit unui nou studiu realizat la Columbia University Mailman School of Public Health. Simptomele depresive în rândul adolescenților din SUA au crescut brusc începând cu 2012. Și pentru prima dată în ultimii 40 de ani, consumul de alcool și simptomele depresive în rândul adolescenților nu mai sunt asociate. Rezultatele sunt publicate online în Journal of Adolescent Health.

"Comorbiditatea depresiei și a băutului este printre bazele descoperirilor de epidemiologie psihiatrică - până acum. Rezultatele noastre sugerează că trebuie să ne gândim din nou la legăturile dintre sănătatea mintală și alcool în rândul tinerilor", a spus Katherine M. Keyes, doctorand, profesor asociat de epidemiologie la Columbia Mailman School of Public Health, citează sciencedaily.com.

Datele au fost extrase din sondajele reprezentative la nivel național ale SUA Monitoring the Future din 1991-2018 pentru 58.444 adolescenți din clasa a XII-a care frecventează școala.Coonsumul de alcool a fost considerat ca mai mult de cinci băuturi în ultimele două săptămâni. Simptomele depresive au fost măsurate pe baza acordului sau dezacordului cu afirmațiile conform cărora viața este lipsită de sens sau fără speranță.

Depresia la adolescenți 

Relația dintre simptomele depresive și consumul de alcool a scăzut cu 16% în perioada 1991 - 2018 și cu 24% în rândul fetelor și cu 25% în rândul băieților. Din 2009 nu a existat nicio relație semnificativă între simptomele depresive și consumul de alcool în rândul băieților; printre fete, relația a fost pozitivă în cea mai mare parte a perioadei de studiu.

Rezultatele sugerează că, în medie, relația dintre consumul de alcool și simptomele depresive se schimbă dinamic și se decuplează, potrivit cercetătorilor.

„Deși comorbiditatea între consumul de alcool și sănătatea mintală este complexă, peisajul experienței adolescentului se schimbă în moduri care pot afecta atât consumul cât și sănătatea mentală”, a observat Keyes. "Corelația în scădere între consumul de băuturi și sănătatea mintală se produce într-o perioadă de scăderi fără precedent a consumului de alcool în rândul adolescenților din SUA și creșterea problemelor de sănătate mintală. Prin urmare, relația dintre consumul de substanțe și sănătatea mintală ar putea fi necesară pentru a fi reconceptualizată pentru continuu și o viitoare cercetare."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel