Deodorant natural, spray sau solid, făcut în casă. Miroase plăcut și NU irită pielea

Deodorant natural - Foto: Freepick @gpointstudio @avocado_fam
Deodorant natural, făcut în casă. Le face concurență celor din comerț, care conțin zeci de substanțe chimice. Unele dintre acestea ne irită și înroșesc pielea.  

Deodorant natural, făcut în casă, este eficient împotriva transpirației și a mirosului neplăcut, dar, în același timp, nu afectează pielea și previne iritația de sub axile.  

Vă prezentăm două rețete de deodorante, pe care le puteți face în casă: deodorant-spray cu salvie și ulei de arbore de ceai și deodorant-cremă antibacterian cu bicarbonat. 

Iată cum se face un deodorant-spray cu salvie și ulei de arbore de ceai.

Ingredientele care compun acest deodorant acționează asupra bacteriilor, responsabile de formarea mirosurilor neplăcute, datorită proprietăților lor antibacteriene și antifungice. 

Scrub exfoliant anti-mătreață. Rețeta simplă și ieftină de preparat acasă 

Ingrediente:

- bicarbonat de sodiu - 4 linguri,

- apă distilată - 150 ml,

- ulei de arbore de ceai - 10 picături,

- ulei de salvie - 10 picături.

Puneți 4 linguri de bicarbonat într-un borcan de sticlă și se adaugă 250 ml de apă distilată și amestecați. Lăsați să se odihnească 1 oră, ca bicarbonatul să se depună pe fundul recipientului.

După 1 oră, când bicarbonatul de sodiu se depune complet pe fundul bolului, turnați lichidul într-un recipient cu pulverizator. Aveți grijă ca bicarbonatul să nu rămână pe fundul bolului de sticlă. Acum adăugați 10 picături de arbore de ceai și 10 picături de salvie. Veți obține un deodorant natural, antibacterian și va combate mirosul neplăcut.

Păstrează bronzul auriu toată toamna. Patru trucuri eficiente

Cum se face un deodorant-cremă antibacterian cu bicarbonat. Acest deodorant are la bază ulei de cocos, bicarbonat  de sodiu, ulei esențial de ceai și de levănțică, toate substanțe cu o bună putere antibacteriană.

Ingrediente: 

- ulei de cocos - 3 linguri,

- ulei de sunătoare - 2 linguri,

- amidon de orez - 2 linguri

- bicarbonat de sodiu - 3 linguri,

- ulei esențial de arbore de ceai  - 3 picături,

- ulei esențial de lavandă - 5 picături.

Puneți 3 linguri de ulei de cocos într-un vas de sticlă curat și topiți-l.

Odată ce uleiul de cocos s-a topit, se lasă să se dizolve și apoi se adaugă uleiul de sunătoare și amidonul de orez. Amestecați totul cu o lingură de lemn.

Adăugați bicarbonatul de sodiu și amestecați în continuare până obțineți un amestec omogen. La final, puneți picăturile de arbore de ceai și ulei esențial de lavandă. Deodorantul-cremă este gata de utilizare.

Deodorantul natural poate fi păstrat câteva luni

 

Deodorant cremă. Se păstrează 2 luni. Vă sfătuim să păstrați recipientul cu deodorant într-un loc răcoros și uscat. În plus, este bine să aplicați deodorantul cu mâinile uscate și curate pentru a evita contaminarea cu mucegai și bacterii. Prezența uleiului de cocos antibacterian și a altor ingrediente va face ca deodorantul să fie eficient și de lungă durată.

Deodorantul cremă trebuie aplicat pe pielea uscată sau umedă.  Acest deodorant natural vă va proteja pielea și va preveni  o proliferare excesivă a bacteriilor cu miros neplăcut. Puteți folosi deodorantul cremă în fiecare zi, chiar și de mai multe ori.

Apă de gură naturală. Cum o prepari acasă, simplu și rapid, cu ingrediente din bucătărie

Deodorantul spray se păstrează într-un loc răcoros și uscat până la o lună.  Acest deodorant poate fi folosit în fiecare zi, chiar de mai multe ori pe zi. Este suficient să faceți câteva aplicații pentru fiecare axilă. Nu uitați să agitați produsul înainte de utilizare.

Pentru a obține o eficiență mai mare de la aceste deodorante, vă sfătuim să purtați pe cât posibil îmbrăcăminte din bumbac sau fibre naturale, care permite pielii să respire și să limiteze înmulțirea bacteriilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Dr. Doru Negru
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel