Generația Z și tinerii Millennials...
Denise Rifai, moderatoarea emisiunii ”40 de întrebări cu Denise Rifai” de la Kanal D, a dezvăluit care este secretul dietei sale și sum se menține în formă, prin alimentație și sport. Deși nu gătește, pentru că nu îi place acest lucru, Denise Rifai are un mare respect pentru modul în care este gătită mâncare,
”Nu îmi place să gătesc. Nu mănânc oriunde, am niște locuri în care merg sau îmi iau de acasă. Am un mare respect pentru modul în care este preparată mâncarea”, a mărturisit Denise Rifai, subliniind că acest lucru este foarte important pentru ea.
”Noi avem o problemă. Oamenii, după ce mănâncă, li se face foame și foarte puțini înțeleg că li se face foame pentru că nu combină bine ingredientele și toată energia se duce acolo și încearcă să digere ce am mâncat. Cred că trebuie să învățăm să mâncăm corect pentru a capătă energie, nu să ni se facă somn.
Orice om dacă e atent la ce mănâncă și își impune niște limite și face puțină mișcare, atunci e ok. Eu am perioade când fac sport și perioade când nu fac. Depinde. Nu toată viața poți să te duci și la sport.
Totul ține de cum te menții tu pe tine, în bucătărie, exact de mănânci. În perioadele în care știi că nu poți să faci mult sport, trebuie să mănânci mai puțin.
Eu nu sunt fan carbohidrați. Normal că sunt buni, ideea este că trebuie să învățăm să înțelegem ce este bun la nivel de gustos, pentru plăcerile acestea, apropos de papilele gustative, și ce sănătos pentru corp, în niște parametri, cât de cât” a dezvăluit Denise Rifai pentru kanald.ro.
Cunoscut ca fiind al cincilea simț, umami este ”gustul savorii”, gustul descoperit în urmă cu mai bine de un secol, de către un profesor chimist din cadrul Universității din Tokyo. La baza cercetărilor a stat un tip de supă tradițională japoneză, supa dashi, ce conținea alge și ciuperci Shiitake. Gustul dat de alge (Laminarica japonica) și ciupercile respective nu se încadra perfect în niciunul din cele patru gusturi, conform afirmației cercetătorului.
Acesta a izolat substanțele principale din alge prin procedee chimice, din care a reieșit o singură substanță - monoglutaman de sodiu, declarat aditiv alimentar E 621. De la descoperirea sa, în 1908, acesta fiind folosit la prepararea și conservarea alimentelor, în timp ce gustul umami a fost încadrat ca termen științific internațional și recunoscut ca al cincilea gust în anul 2000.
Umami este o combinație unică de arome care nu poate fi identificată cu una anume și care are trei caracteristici deosebite:
-Nu are capacitatea de a sătura
-Sporește secreția de salivă
-Stimulează foamea. Citește mai departe AICI.
Vezi și: Corina Dănilă, DIETA prin care a SLĂBIT 20 de KG. Marele SECRET: Poate să apară efectul yo-yo
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Această metodă simplă ne ajută să...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Persoanele asigurate beneficiază de o...
Alimentația în sezonul rece poate fi...