Demență: vitaminele nu ajută la prevenirea bolii. Cum să eviți declinul cognitiv la bătrânețe

Demența nu este evitată cu ajutorul suplimentelor alimentare. În schimb, un stil de viață sănătos poate ajuta.

Vitaminele și suplimentele nu vor ajuta să evitați demența, dar un stil de viață sănătos ar putea, după cum sugerează noile recomandări lansate de Organizația Mondială a Sănătății (OMS). OMS avertizează că numărul de noi cazuri de demență în întreaga lume - în prezent, 10 milioane pe an - va fi triplat până în 2050.

Deși nu există un remediu pentru niciun fel de demență (cum ar fi boala Alzheimer și demența vasculară), OMS spune că poate fi posibilă amânarea debutului bolii sau încetinirea evoluției acesteia, potrivit health.harvard.edu.

Alimentația, cheia pentru o viață sănătoasă

Cheia pentru evitarea bolii este gestionarea riscurilor modificabile, cum ar fi bolile cronice și obiceiurile nesănătoase. Orientările recomandă să vă mențineți greutatea, colesterolul, tensiunea arterială și glicemia sub control; faceți un efort și consumați o dietă în stil mediteranean (care pune accent pe uleiul de măsline, fructe, legume, nuci și pește; minimizează carnea roșie și carnea procesată și includeți o cantitate moderată de brânză și vin).

OMS recomandă, de asemenea, să nu fumați și să evitați consumul nociv de alcool (nu mai mult de o băutură pe zi pentru femei, nu mai mult de două băuturi pentru bărbați). Dar nu contați pe suplimente pentru a vă ajuta să evitați demența.

OMS spune că nu există dovezi că vitamina B, vitamina E, multivitamine sau suplimente de ulei de pește ajută la reducerea riscului de demență. Agenția recomandă împotriva utilizării suplimentelor ca mijloc de a evita declinul cognitiv.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cele mai bune uleiuri esențiale care reduc inflamația
10 metode care stimulează nervul vag în mod natural

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel