Degetele COVID, un simptom CIUDAT care începe să fie tot mai semnalat în lume / FOTO
21 ian, 07:59
Cercetătorii au descoperit încă un simptom ciudat, pe care-l prezintă multe dintre persoanele care se infectează cu coronavirus și dezvoltă boala COVID-19. Simptomul poate fi, cu foarte multă ușurință, confundat cu alte afecțiuni dermatologice.

Oamenii infectați cu coronavirus care dezvoltă COVID-19 pot prezenta un nou simptom în care degetele de la picioare devin roșii și umflate și, în cele din urmă, devin violete, spun oamenii de știință. Ei au descoperit că afectarea poate dura luni de zile.

Afecțiunea, numită deja „degetele de la picioare COVID” (COVID toes în engleză), se dezvoltă de obicei în decurs de o săptămână până la patru săptămâni de la infectarea cu coronavirus.

Expertul în sănătate publică, Răzvan Cherecheș, a explicat într-o postare pe rețelele de socializare ce presuspune, de fapt, această afecțiune și cum scăpăm de ea.

„Un simptom COVID-19 care începe să fie tot mai semnalat în literatura științifică – degetele de COVID.

Umflături roșii cu mâncărime intensă, ușor dureroase la atingere – tind să apară mai ales la tineri asimptomatici sau cu simptomatologie ușoară.

Vestea bună – de obicei trec de la sine, fără tratament (dacă nu dispar, mergeți la un dermatolog)”, a scris expertul în sănătate, pe pagina sa de Facebook.

 

un simptom COVID-19 care începe să fie tot mai semnalat în literatura științifică - degetele de COVID umflături roșii...

Publicată de Razvan Chereches pe Miercuri, 20 ianuarie 2021

Ştiri Recomandate

LORAZEPAMUM - prospect
ITRACONAZOLUM - prospect
ISOTRETINOINUM - prospect
14 simptome care arată că ai lipsă de vitamina D. NU le ignora
Dieta care se întoarce împotriva ta: ce spune psihologul


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri