Deficiența de calciu, de unde îl obții dacă nu mănânci lactate

Smochinele sunt o bună sursă de calciu
Zeci de cercetări arată că organismul preferă să asimileze calciu din alimente, nu din suplimente. Dacă puteți mânca lactate, e ușor, dar dacă sunteți intolerant la lactoză aportul zilnic de calciu poate fi o mare provocare. Iată celelalte alimente care conțin calciu

În medie, adulții au nevoie de aproximativ 1.000 de miligrame de calciu pe zi. Din fericire, există opțiuni în cadrul mai multor grupuri de alimente care pot furniza calciu celor care au deficiență, notează experții de la MedicineNet.com.

Verdețurile sunt o mare sursă de calciu, iar dintre ele cele mai bune sunt gătite spanacul, varza și ridichia. Amatorii de salate pot consuma și napi.

Verdețuri care conțin calciu

Spanacul gătit, varza verde și ridichia conțin, la o porție, circa 200 mg de Calciu

Napii cruzi conțin la o porție 90 mg de Calciu

Printre legume, fasolea albă, în special, este bogată în calciu, la fel ca soia verde (cunoscută și ca edamame). Unele mărci de brânză tofu, făcute cu sulfat de calciu, au mai mult de jumătate din necesarul zilnic într-o porție - verificați mențiunile nutriționale de pe etichetă înainte de a cumpăra.

Conținutul de calciu în leguminoase

Fasolea gătită - o ceașcă are 160 mg de Calciu

Soia verde – o creașcă are 260 mg de Calciu

Brânza tofu – 100 de grame conțin până la 650 mg de Calciu (citiți eticheta!)

Unele semințe și sâmburi cu coajă lemnoasă sunt, de asemenea, bune surse de calciu împreună cu amestecul lor unic de grăsimi sănătoase, proteine și carbohidrați. Pentru cei cu deficiență și nu numai, alegerile includ semințe de susan și tahini (unt de semințe de susan), semințe de chia și amarant. Bucurați-vă de migdale ca o gustare sau de unt de migdale întins pe pâine prăjită.

Conținutul de calciu în semințe și sâmburi cu coajă lemnoasă

Semințe de susan, la 30 de grame: 280 mg de calciu

Tahini, 2 linguri: 100 mg de Calciu

Semințe Chia, 2 linguri: 180 mg de Calciu

Amarant, 1/2 ceașcă crud: 150 mg de Calciu

Unt de migdale, 1 lingură: 90 mg v

Migdale, 20 de sâmburi: 60 mg de Calciu

Dintre fructe, smochinele proaspete și uscate, portocale și rubarba, toate au un conținut de calciu.

Conținutul de calciu în fructe

Smochine uscate, 1/2 ceașcă: 120 mg de Calciu

Smochină proaspătă, o bucată mare: 22 mg de Calciu

Portocală, una medie: 60 mg de Calciu

Rubarba, crudă, 1 cană: 100 mg de Calciu

Dacă totuși doriți să includeți în alimentația dvs. anumite alimente dn categoria lactate, luați în considerare versiunile fără lactoză sau încercați comprimatele cu lactază.

Dintre lactate, este greu să bateți iaurtul simplu la conținutul său de calciu, care este mai mare de 400 mg la 250 de grame de produs.

Rețineți că organismul dumneavoastră are nevoie de vitamina D pentru a procesa calciu și pentru a proteja sănătatea oaselor.

Din cauza faptului că vitamina D este dificil de obținut în mod natural, este necesar să întrebați edicul dacă un supliment ar putea fi benefic pentru dumneavoastră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel