Ce să faci ca să nu contractezi vreo...
Unele decorațiuni vândute în magazine pentru a fi folosite la prăjiturile sau torturi nu sunt tocmai bue pentru sănătate, atrag atenția experții americani de la Food and Drug Administration (FDA).
Părinții trebuie să fie conștienți că unele tipuri de sclipici decorativ, perluțe și pudre promovate pentru a fi utilizate pe produsele alimentare pot conține, de fapt, materiale care nu ar trebui să fie consumate.
- Verificați cu atenție eticheta oricărui produs decorativ pe care intenționați să îl utilizați. Companiile care produc sclipici și pulberi comestibile sunt obligate prin lege să includă o listă de ingrediente pe etichetă.
- Componentele obișnuite în slicpici sau praful comestibil includ zahăr, acacia (gumă arabică), maltodextrină, amidon de porumb și aditivi de culoare special aprobați pentru utilizare alimentară, inclusiv pigmenți pe bază de mică și culori.
- De obicei sclipiciul și pulberile care pot fi mâncate au scris pe etichetă „comestibil". Dacă eticheta scris pur și simplu „non-toxic" sau „numai pentru scopuri decorative" și nu este inclusă o listă de ingrediente, nu trebuie să utilizați produsul direct pe alimente!
- Dacă alegeți să decorați un produs alimentar cu decorațiuni care nu sunt comestibile, asigurați-vă că ați înlăturat decorațiunile înainte de a servi și a mânca alimentele în cauză!
Întrebați patiserul despre tipurile de produse decorative pe care le folosesc în torturile lor. Sunt făcute cu toate ingredientele comestibile?
Când sunteți îndoieli, cereți să vedeți etichetele produselor decorative pentru a vă asigura că sunt comestibile. Și e bine să vă informați despre produsele sclipitoare și prafurile vândute pe Internet. Cereți vânzătorului să vă furnizeze informații despre ingredientele înainte de a cumpăra.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Ce să faci ca să nu contractezi vreo...
Acesta este efectul nedorit al...
Ce trebuie să știi de antibioticele...
Aceste semne banale îți arată că, de...
De ce să nu ignori niciodată durerea...
Aceasta este cea mai mare greșeală pe...
Nu mai arunca apa în care ai fiert...
Această vitamină oferă speranțe...