Declarațiile medicului de familie din Câmpina. Președintele CMR: tot timpul, doctorii trebuie să vorbească pe dovezi științifice

Prof dr Daniel Coriu. Foto: Facebook
Președintele Colegiului Medicilor de Familie din România, Daniel Coriu, a subliniat că dezaprobă afirmațiile susținute de doctorul Dan Gavrilescu din Câmpina privind COVID. Acesta a declarat la cursuri că infecția este ”o minciună indusă prin televizor”.

Colegiul medicilor de familie reacționează după ce un doctor din Câmpina, Dan Gavrilescu, a făcut declarații controversate în fața elevilor despre pandemia COVID. La o lecție din programul ”Școala Altfel”, medicul de familie Dan Gavrilescu a declarat că COVID este ”o minciună indusă prin televizor”, potrivit DC News.

Dr Daniel Coriu, președintelui Colegiul Medicilor din România, ia atitudine. 

„Ca medic, dar și ca părinte, consider că poziția domnului doctor din Câmpina nu este una conformă. Ca președinte al Colegiului Medicilor din România nu sunt de acord cu astfel de afirmații susținute în fața unor copii și va trebui, din punctul de vedere al codului deontologic, să verificăm dacă domnul doctor s-a încadrat în prevederile acestui act, având în vedere că dumnealui s-a exprimat în spațiul public și, probabil, a fost invitat în calitate de medic.

Sunt medic, părinte, dar și profesor care predă studenților. Consider că este și responsabilitatea reprezentanților școlilor, când adresează invitații unor persoane de a vorbi la „Școala Altfel”, să solicite invitaților un plan al lecției, astfel încât să existe cel puțin un filtru în fața unor informații care pot să nu fie conforme pentru a fi discutate și prezentate unor elevi, în strânsă concordanță și cu vârsta acestora. 

Ca medic, cred că domnul doctor a greșit profund, deoarece elevii, practic copii, care asistau la expunerea domnului doctor pot înțelege și extrapola inclusiv că vaccinarea, la modul general ca și proces de sănătate publică, poate avea anumite conotații. Să nu uităm că vaccinarea are un rol important în perioada copilăriei, atât pentru sănătatea copiilor, în particular, cât și pentru sănătatea publică, în general.

Tot timpul medicii trebuie să vorbească având ca argument principal medicina bazată pe dovezi științifice”, afirmă medicul Daniel Coriu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel