Decesele și infectările COVID-19 în rândul personalului medical. Ministerul Sănătății știe de jumătate dintre cazuri!

Medic, coronavirus, COVID. Foto: Pixabay
Oficial, Ministerul Sănătății știe că doar 3.847 de cadre medicale s-au infectat cu COVID-19. Pe platforma Federației Solidaritatea Sanitară, angajați din toate unitățile sanitare ale țării au declarat însă de aproape două ori mai mulți și mai multe decese. 

„Până în data de 27 octombrie 2020, un număr de 3.847 cadre din rândul personalului medical (medici, asistenți medicali, ambulanțieri și infirmieri) au fost depistate pozitiv cu noul coronavirus. Au fost înregistrate și 33 decese în rândul aceluiași personal medical”, a anunțat oficial Ministerul Sănătății. 

Pe platforma Federației Solidaritatea Sanitară, însă, numărul declarat de infectări COVID-19 este de 6.652 angajați din sănătate, adică aproape dublu față de ce a anunțat Ministerul. 

Și la decesele înregistrate sunt discrepanțe. Ministerul Sănătății știe de 33 de decese, informațiile sindicaliștilor arată că au fost 42 deja! Conform platformei, 1 din 33 de angajați din Sănătate a fost infectat, iar acestea sunt date declarate din 275 de spitale din 42 de județe (inclusiv Municipiul București). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel