Urmărește dezbaterea live

Decesele cauzate de cancer: cum au evoluat cifrele în ultimii ani

Știrile amiezii
Numărul deceselor cauzate de cancer a fost în scădere. Analiza făcută până în 2017 arată o scădere constantă în fiecare an, însă au crescut decesele din alte cauze.

Potrivit unui raport publicat pe 12 martie în revista Cancer, rata decesului cauzat de cancer a continuat să scadă în Statele Unite, scăzând în medie cu 1,5% pe an, din 2001 până în 2017. Declinul a apărut pentru toate grupurile etnice și de vârstă între 2013 și 2017. 
Rezultatele s-au bazat pe datele privind incidența cancerului colectate de CDC și Institutul Național al Cancerului, notează health.harvard.edu.
Dar nu toate noutățile au fost bune: numărul de noi diagnostice de cancer la femei a crescut ușor în perioada 2012-2016: melanom, cancer pulmonar și cancer colorectal. Însă decesele la femei au crescut atunci când a fost vorba de cancer uterin, creier, ficat, inimă și pancreas.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel