De ce unii oameni trăiesc până la 100 de ani? Cum explică știința longevitatea

De ce unii oameni trăiesc până la 100 de ani? Cum știința explică longevitatea. Foto: Freepick @freepik
De ce unii oameni trăiesc până la 100 de ani și ce trebuie să faci ca să ajungi să te bucuri și tu de o viață îndelungată și frumoasă.

Longevitatea se explică cel mai ușor prin gene bune. Totuși, după cum s-a dovedit, acest aspect este departe de a fi cel mai important. Dar de ce unii oameni mod destul de devreme, în timp alții trăiesc până la 100 de ani?

Oamenii de știință susțin că genele obținute la naștere și îngrijirea medicală bună nu sunt suficiente pentru o viață lungă. O serie de factori cumulativi duc la longevitate. Dacă nu îi neglijezi, este posibil să ajungi la vârsta de 100 de ani. Îți explicăm de ce unele persoane devin centenare.

1. Ceea ce îi unește pe aproape toți oamenii care au ajuns la 100 de ani este au trăit în familii fericite, înconjurați de oameni care îi iubesc și au grijă de ei. Din moment ce puteau avea întotdeauna sprijinul celor dragi, au făcut față mult mai ușor stresului.

Stimulează colagenul cu cinci produse naturale: pielea ta va fi tânără și luminoasă

2. Centenarii și-au menținut funcția activă a creierului chiar și la bătrânețe: au citit mult, au rezolvat probleme și cuvinte încrucișate. Într-un cuvânt, au făcut toate activitățile intelectuale, care au un efect pozitiv asupra creierului și ajută la menținerea spiritului bun.

3. Studiile au arătat că singurătatea crește riscul de demență și a problemelor sistemului cardiovascular, provoacă dezvoltarea bolilor mintale, iar, în cazuri mai severe, duce la moarte prematură. Aceasta înseamnă că prieteniile nu doar că aduc bucurii, ci și pot prelungi viața.

Vitamina E, responsabilă de frumusețe și tinerețe. Cum să recunoști semnele unui deficit al acestea în organism

4. Potrivit unor studii, copiii cu părinți mai tineri, sub 25 de ani, au șanse mai mari să devină centenari. Cu toate acestea, încă nu se știe cu certitudine cum poate fi explicat acest lucru. Sunt necesare cercetări suplimentare pentru a clarifica situația.

5. Alte studii au arătat că autodisciplina și respectarea unei rutine zilnice stricte pot crește speranța de viață cu 11 la sută în comparație cu cei care nu consideră astfel de lucruri importante și demne de atenție.

6. Un alt studiu a constatat faptul că persoanele care beau ceai, de cel puțin trei ori pe săptămână, au un risc mai mic de a dezvolta boli cardiovasculare și au șanse mai mari să trăiască mai mult decât cele cărora nu le place această băutură. 

7. Activitatea fizică, în special antrenamentul de forță, poate prelungi viața. Deoarece mușchii și oasele devin mai slabe după vârsta de 50 de ani, exercițiile fizice regulate multe beneficii. Deci, activitatea fizică oferă și câțiva ani în plus de viață.

Nu neglija pielea gâtului și a decolteului. Urmează aceste sfaturi pentru cele mai bune rezultate

8. Include nuci în dietă. Aproape toate nucile sunt bogate în proteine, fibre, antioxidanți, vitamine și minerale, deci sunt cu siguranță foarte sănătoase. Un studiu a arătat că nucile pot reduce și riscul de deces prematur. Conform rezultatelor studiului, consumul de nuci, cel puțin trei ori pe săptămână, poate prelungi viața.

Oamenii de știință recomandă tuturor persoanelor în vârstă să adopte animale de companie sau cel puțin ocazional să interacționeze cu acestea. Acest lucru va îmbunătăți semnificativ calitatea vieții lor și va adăuga momente fericite în rutina lor zilnică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel