De ce toaletele orientale sunt mai sănătoase. Care este impactul asupra sănătății

toalete - FOTO: Freepik@stockmaker
De ce toaletele orientale sunt mai potrivite pentru sănătate. Un gastroenterolog a dezvăluit că un obicei comun legat de toaletele occidentale ar putea fi cauza principală a unei probleme extrem de frecvente.

Un gastroenterolog a dezvăluit că un obicei comun legat de toaletele occidentale ar putea fi cauza principală a constipației. Dr. Saurabh Sethi explică cum diferențele dintre toaletele occidentale și cele orientale pot afecta evacuarea scaunului și, în cele din urmă, sănătatea noastră digestivă. Cu toate acestea, soluția pe care o oferă este surprinzător de simplă și la îndemâna tuturor celor care folosesc toalete occidentale.

Diferența între toaletele occidentale și cele orientale

Toaletele occidentale și cele orientale sunt foarte diferite - toaletele occidentale, cu o cuvă de toaletă ridicată, sunt mai confortabile, în timp ce toaletele orientale, cunoscute și sub numele de toalete turcești, sunt folosite prin a ședea în șezut.

În timp ce unele persoane afirmă că toaletele turcești lasă utilizatorul expus riscului de a intra în contact cu germeni și bacterii prezente în deșeuri, gastroenterologul Dr. Saurabh Sethi a avertizat că un șezut de toaletă occidentală ar putea duce la cazuri de constipație.

Dr. Sethi a explicat de ce toaletele orientale sunt mai bune când vine vorba de defecație.

„Șezuturile toaletelor orientale încurajează o postură de așezare care aliniază anusul și rectul pentru o evacuare mai ușoară a scaunului. Toaletele occidentale, pe de altă parte, din cauza șoldurilor și coapselor semi-flexate, pot necesita mai mult efort, putând agrava constipația și în cele din urmă hemoroizii și fisurile”, a explicat dr. Sethi, potrivit Express.

Vezi și: De ce să mănânci kiwi cu tot cu coajă. Farmacist, dezvăluire incredibilă: Freacă kiwi-ul cu un burete de bucătărie curat sau cu un prosop umed

Cum să beneficiezi de avanjatele toaletelor orientale pe o toaletă occidentală

Toaletă orientală - FOTO: Freepik@Iobachad

Dar Sethi a spus că dacă aveți un șezut de toaletă occidental, nu trebuie să-l înlocuiți cu unul oriental. În schimb, puteți optimiza pur și simplu postura folosind un taburet pentru a vă ridica picioarele.

Cum recunoști, de fapt, constipația

NHS spune că este probabil să suferiți de constipație dacă:

- nu ați avut scaun de cel puțin trei ori în ultima săptămână sau defecați mai rar decât de obicei

- scaunul este neobișnuit de mare sau mic și este uscat, tare sau noduros

- vă chinuiți sau simțiți durere când aveți scaun

- simțiți că nu v-ați golit complet intestinele

O persoană cu constipație poate avea, de asemenea, dureri de stomac și poate simți balonare sau greață.

Vezi și: Medicamentul care poate opri evoluția cancerului mamar agresiv. Ucide doar celulele canceroase și metastatice

Constipația, cauze

Cele mai comune cauze includ consumul insuficient de alimente care conțin fibre, găsite în fructe, legume și cereale, consumul insuficient de lichide și lipsa mișcării, petrecând perioade lungi stând sau culcat.

Constipația, prevenție

Pentru a face scaunul mai moale și mai ușor de trecut, NHS recomandă să:

Vezi și: "S-au lansat tot felul de teorii că vrem să ne omorâm vârstnicii". Victoria Aramă: Acum spitalul este plin de vârstnici cu forme severe de gripă. Sunt nevaccinați

- Adoptați o dietă sănătoasă și echilibrată și să includeți fructe care conțin sorbitol, cum ar fi merele, caisele, strugurii (și stafidele), zmeura și căpșunile

- Beți multă apă și alte lichide și evitați alcoolul

- Creșteți treptat fibrele din dieta dumneavoastră

- Adăugați puțin tărâțe de grâu, ovăz sau semințe de in în dieta dumneavoastră.

De asemenea, este recomandat să îmbunătățiți rutina de toaletă, de exemplu, să vă mențineți la un timp și un loc regulat și să vă acordați suficient timp pentru a folosi toaleta. Nu ar trebui să întârziați dacă simțiți nevoia de a avea scaun, iar o plimbare sau o alergare zilnică vă pot ajuta să aveți un tranzit intestinal regulat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel