De ce sunt mai multe decese COVID în rândul bărbaților decât al femeilor

O recenzie a specialiștilor de la Centrul Medical Beth Israel Deaconess (BIDMC) arată că există o rată mai mare de deces de COVID în rândul bărbaților decât al femeilor.

Cercetătorii de la Centrul Medical Beth Israel Deaconess analizează diferențele fiziologice bazate pe sex care pot afecta riscul și susceptibilitatea la COVID-19, evoluția și rezultatele clinice ale bolii și răspunsul la vaccinuri.

Bărbații sunt mai predispuși să fumeze țigări, un factor de risc cunoscut pentru COVID-19 sever și sunt mai predispuși să aibă boli cardiovasculare și hipertensiune, comorbidități importante care stau la baza COVID-19; în timp ce femeile sunt mai predispuse să ocupe locuri de muncă în îngrijirea sănătății, crescând expunerea lor potențială la virus.

Multe studii pe animale și oameni au demonstrat că femeile tind să răspundă mai puternic la infecții decât bărbații, o trăsătură care poate fi legată de o susceptibilitate crescută la bolile inflamatorii și autoimune. Revizuind literatura științifică cu privire la diferențele bazate pe sex în celulele sistemului imunitar, genetica legată de cromozomul X, hormonii sexuali, receptorul ACE-2 și microbiomul, oamenii de știință au ajuns la concluzia că sexul este o variabilă crucială, dar substudiată și adesea trecută cu vederea în cercetare legate de imunitate și boli infecțioase, potrivit unui comunicat al instituției citate.

”Cercetările și studiile clinice legate de vaccinuri, inclusiv cele în curs de desfășurare pentru COVID-19, trebuie să includă sexul ca o variabilă cheie atunci când se măsoară și se raportează rezultatele”, susțin cercetătorii.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel