De ce sunt atât de multe cazuri noi de COVID-19. Epidemiolog: o să mai crească

EXCLUSIV
Epidemiologul Siviu Epuran a explicat, la Interviurile DC Medical, de ce România se confruntă cu atât de multe noi infecții COVID-19.

Invitat la Interviurile Dc Medical, medicul epidemiolog Silviu Epuran a vorbit despre evoluția infecției COVID-19 pe glob. ”Contează foarte mult modalitatea de testare și numărul de teste care se efectuează pe parcursul unei perioade”, afirmă specialistul. Întrebat cum se explică în România numărul uriaș de noi îmbolnăviri cu noul coronavirus, Silviu Epuran amintește despre relaxarea românilor, nepurtarea măștii și nerespectarea distanțării sociale.

”Populația s-a relaxat, populația nu poartă mască sau cei care poartă mască o poartă incorect. La o statistică recentă, nici 25% dintre oamenii pe care îi întâlnesc în viața de zi cu zi poartă corect masca de protecție. Acest lucru are niște implicații. Nerespectarea distanțării fizice, care este una dintre cele mai importante măsuri, nu e luată în considerare de către mulți. Acest lucru are, iarăși, implicații importante”, consideră specialistul.

În opinia sa, numărul de îmbolnăviri cu noua infecție COVID-19 va crește.

”Numărul de cazuri crește vertiginos. Testările făcându-se în număr masiv, nerespectarea măsurilor de precauție, nerespectarea distanțării fizice, toate acestea contribuie la un număr crescut de cazuri. Din aceste cazuri, datorită populației îmbătrânite a României, numărul de cazuri critice care vor necesita suport ventilator, ventilare vor crește vertiginos. numărul de decese va crește și probabil o să mai crească în continuare. Din această cauză se depune acum un efort important pentru a se găsi soluții”, apreciază epidemiologul Silviu Epuran.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel