De ce soarele chiar face bine inimii. Explicația unui dermatolog

Statul zilnic la soare te poate ajuta să-ți scazi tensiunea
Un cercetător a descoperit că expunerea la soare are efecte pozitive pentru sănătatea cardiovasculară.

Dermatologul britanic Richard Weller a povestit, într-o prelegere TEDx, în din 2012, despre cercetarea sa privind beneficiile soarelui asupra sănătății inimii. A aflat că pielea produce oxid nitric și după alți 2-3 ani de cercetare a descoperit că în piele oamenii au cantităţi imense nu de oxid nitric, ci de derivați ai acestuia - nitrat, NO3; nitrit, NO2 etc. Dieta ar fi responsabilă - multe legume.

Într-un experiment cu ultraviolete A, care nu produc vitamina D, a expus oamenii la lumina lămpii pentru circa 30 de minute. A sesizat că a crescut nivelul oxidului nitric în circulaţia sanguine, dar a scăzut tensiunea arterială - suficient cât, în timp, să reducă rata bolilor de inimă.

”Sunt dermatolog. Zilnic trebuie să spun oamenilor: Ai cancer de piele. Cauza e soarele. Nu mai sta la soare. Cred însă ca un mesaj mai important e faptul că expunerea la soare implică atât beneficii, cât şi riscuri. Într-adevăr, soarele e cauza principală a cancerului de piele, dar mortalitatea datorată bolilor de inimă e de sute de ori mai mare decât cea datorată cancerului de piele”, a afirmat medicul Richard Weller de pe scena TEDx.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cele 5 tipuri de relații și efectul lor 

Crossuri externe

pixel