Într-o lume în care stresul și agitația ne însoțesc la fiecare...
Obiceiul de spălare pe față cu apă minerală carbogazoasă vine din Asia. A fost preluată rapid de doamnele și domnișoarele, care au mereu grijă de aspectul lor, de aceea spală-te pe față cu apă carbogazoasă și bucură-te de zecile de beneficii pe care le are.
Unele doamne spun că nu există o modalitate mai bună de a curăța pielea, în timp ce altele susțin că au scăpat de acnee cu ajutorul apei minerale.
Laptele demachiant care șterge 20 de ani de pe chip. Se face din 3 ingrediente
S-a dovedit că apa carbogazoasă are un pH acid de 5,5, care se potrivește cu pH-ul pielii noastre. Apa de la robinet are un pH de 7, ceea ce este mai puțin organic pentru noi și poate perturba stratul de suprafață al tenului, provocând uscăciune și iritație.
Spală-te pe față cu apă carbogazoasă, deoarece aceasta acționează ca un vasodilatator, ceea ce îmbunătățește circulația sângerului și oxigenul ajunge mai repede la țesuturi.
Medicii avertizează, însă, că persoanele cu piele foarte sensibilă ar putea avea nevoie de timp, pentru a se adapta procedurile cu apă minerală.
Măștile cu dovleac pentru ten și păr au zeci de beneficii. Profită de această legumă a toamnei
Datorită dilatării vaselor de sânge, procedura cu apă carbogazoasă ajută la regenerarea țesuturilor pielii. Spală-te pe față cu apă carbogazoasă, deoarece pielea se reface mai repede și mai bine, ceea ce înseamnă că este mai sănătoasă și mai întinerită.
Petele de vârstă sunt o problemă enervantă și foarte neplăcută. Aceste pete strică aspectul tenului și trebuie ascunse sub machiaj.
În general, petele de vârstă provoacă multe neplăceri doamnelor și domnișoarelor. Mecanismul prin care apar petele de vârstă este exact același cu mecanismul care declanșează apariția bronzului. Cu toate acestea, suntem mulțumiți de un bronz, dar deloc de petele de pe piele.
Ce să faci dacă vezi pe piele o pată pigmentară? În primul rând, nu te agita. Dacă mai devreme se credea că de vină este soarele, acum cosmetologii și medicii sunt siguri că petele pot apărea în urma acneei, a unei accidentări, a unei tăieturi, a unei proceduri cosmetice prost efectuate. În plus, de vină ar putea fi și o modificare a nivelului hormonal.
De ce apar petele de vârstă? Iată o listă de motive pentru care pot apărea pete de vârstă:
- utilizarea prelungită a antibioticelor;
- utilizarea contraceptivele orale și sarcină;
- proceduri cosmetice;
- peeling cu laser-ul, epilare;
- leziuni și vânătăi;
- purtarea frecventă a îmbrăcămintei sintetice;
- boli ale sistemului endocrin, ale sistemului cardiovascular, ale tractului gastrointestinal, ale ficatului;
- stres, tulburări emoționale, tensiune nervoasă.
Dacă ai văzut o pată pigmentară sau dacă petele apar prea des și activ, trebuie să mergi, mai întâi, la un dermatolog. Specialistul îți va putea explica de unde au apărut petele. Odată cu tratarea problemei din interior, petele dispar de la sine.
Dacă, după arsuri solare sau leziuni ale pielii, petele rămân, atunci trebuie să apelezi la produse speciale de îngrijire a pielii, predispuse la pigmentare.
Pigmentarea poate fi eliminată cu ajutorul peelingurilor chimice, mezoterapiei și a altor proceduri cosmetice. La domiciliul pot fi folosite diferite creme, măști, scrub-uri și seruri.
Remedii pentru combaterea petelor de vârstă
Nu doar produsele și procedurile cosmeticele te pot ajuta să scapi de petele de vârstă. O modalitate bună de a scăpa de excesul de pigmentare și de a lumina ușor tenul este infuzia de pătrunjel.
Toacă mărunt două legături de pătrunjel, toarnă peste ele apă clocotită și lasă să se infuzeze circa două ore. Cu infuzia răcită, șterge-ți fața dimineața și seara.
Masca pentru păr din maioneză de casă face minuni. Folosește-o și tu
Mască de lămâie. Și acidul din lămâie te poate ajuta să scapi de petele de pe ten. Amestecă o linguriță de suc de lămâie, 40 de grame de drojdie și o lingură de lapte. Amestecați bine, apoi aplică pe față. Masca cu suc de lămâie trebuie ținută pe față circa 20 de minute. Clătește apoi fața cu apă rece.
Mască de morcovi. Pentru a pregăti o mască de morcovi, vei avea nevoie de o lingură de smântână, un gălbenuș de ou și o linguriță de suc de morcovi. Amestecă bine totul, aplică masca pe față pentru 20 de minute. Clătește fața cu apă rece și bucură-te de o piele albă și luminoasă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Într-o lume în care stresul și agitația ne însoțesc la fiecare...
Radiografiile și radiațiile din...
De ce să apelezi la medicamente...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
O substanță chimică nou identificată...
Acesta este semnul cancerului...