De ce să pui ouăle într-un borcan cu apă sărată. Beneficiile NEȘTIUTE pentru sănătate
19 Martie 2022, 16:29

De ce sa pui ouale intr-un borcan cu apa sarata - Foto: Pexels @Klaus Nielsen
De ce să pui un ou fiert într-un borcan cu apă sărată. Secretul pe care ar trebui să-l știe orice gospodină.

Deși la prime vedere poate părea ciudat, oul murat este bogat în probiotice şi are efecte benefice asupra sănătății, fiind consumat ca delicatesă în China.  

Ouăle fierte fermentate sunt foarte ușor de preparat, după o rețetă pe care ți-o prezentăm:

9 semne că Vladimir Putin "suferă de o boală gravă și e în pragul unei crize de nervi": Va CĂDEA curând! Zâmbetul CIUDAT și CLIPITUL

Ingrediente:

- 12 ouă fierte tari, descojite

- 700 ml apă filtrată, fără clor

- 2 linguri de sare neiodată

- o jumătate de linguriță de zahăr

- 150 ml de zeamă de varză murată

- 1 ceapă tăiată solzișori

- 2-3 căței de usturoi zdrobiți

- 2 ardei iuți

- 2 frunze de dafin

- o jumătate de linguriță de semințe de coriandru

- o jumătate de linguriță de piper negru

- o jumătate de linguriță de boabe de muștar

- câteva fire de mărar proaspăt. 

Cum scapi de grăsimea de pe abdomen. Cori Grămescu, despre CAUZA inflamației abdomenului

Mod de preparare:

1. Dizolvă sarea, zahărul, zeama de varză murată în 700 ml de apă.

2. Găurește din loc în loc ouăle fierte cu o scobitoare (5-6 găurele), pentru a permite saramurii să intre bine în ouă.

3. Pune ouăle fierte, ceapa, usturoiul, ardeiul iute tăiat rondele, foile de dafin, piperul, coriandrul, boabele de muștar și mărarul într-un borcan. Toarnă peste ele saramura, cât să le acopere.

4. Pune capacul, agită ușor borcanul să se amestece ingredientele, apoi lasă-l într-un loc răcoros, ferit de razele soarelui, pentru 3 zile, ca să fermenteze conținutul.

5. Borcanul se pune la frigider pentru maximum 2 săptămâni.

Beneficiile ouălelor fierte fermentate

- reglează nivelul de bacterii bune la nivel intestinal

- asigură producția corectă de acid gastric necesar pentru digestie

- sprijină secreția unor enzime care ușurează absorbția nutrienților din alimente

- conțin multe proteine care țin de foame și ajută sistemul muscular

- sunt bune la dietă deoarece nu conțin aproape deloc carbohidrați, potrivit romaniatv.net.

Adevărul despre OUĂ. Cât colesterol au și CÂTE putem mânca pe săptămână, de fapt

 

O lungă perioadă de timp s-a creat un mit în legătură cu proprietățile ouălelor, dacă sunt benefice sau nu pentru organismul uman și cât de mult ne crește colesterolul. În ultimul timp acesta a fost considerat benefic pentru mușchiul cardiac, dar și pentru pierderea kilogramelor în plus. 

Un studiu realizat de dailymail.co.uk în urmă cu câțiva ani arăta că gălbenușurile contribuie la crearea plăcii de aterom, o substanţă ceroasă care blochează circulaţia în vasele sangvine şi este asociată maladiilor cardiace.

Helen Bond, de la British Dietetic Association, spune că studiul contrazice actualele teorii ştiinţifice, pentru că Bruce Griffin, profesor nutriţionist la Universitatea din Surrey, a analizat 30 de studii care au avut ca subiect oul, realizate pe parcursul a 30 de ani, şi a ajuns la concluzia că acest aliment nu are un impact semnificativ asupra nivelului de colesterol din organism.

Ouăle ajută la reglarea tensiunii arteriale, spune Helen Bond într-un studiu publicat în American Journal of Clinical Nutrition.

Cercetătorii de la Universitatea din Alberta au descoperit că gălbenuşul de ou conţine doi aminoacizi importanţi, triptofanul şi tirozina, şi că două gălbenuşuri crude conţin de aproape două ori mai mulţi antioxidanţi decât un măr. Însă prăjirea sau fierberea oului reduce nivelul de antioxidanţi la jumătate.

Faptul că ar trebui să consumăm un anumit număr de ouă pe zi este doar un mit. Cercetătorii spun că putem consuma câte... citește continuarea AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?