De ce să pui bicarbonat de sodiu în tigaie când călești ceapă: rezultatul te va surprinde

Bicarbonatul de sodiu a devenit un fel de „soluție universală” pentru orice problemă din bucătărie. Poți curăța diferite obiecte, dar îl pui și în prăjitură sau aluaturi pentru a obține prăjituri mai pufoase. Dar ce se întâmplă dacă îl pui în tigaie când călești ceapă? Vei avea o surpriză.

Deși este cunoscut pentru întrebuințările lui multiple în bucătărie, puțini știu că bicarbonatul este util pentru a obține ceapă caramelizată într-un timp mult mai scurt. 
Este cunoscut că, cu cât cantitatea de ceapă pe care vrei să o caramelizezi este mai mare, cu atât vei avea nevoie de mai mult timp de gătire. Ei bine, bicarbonatul de sodiu va înjumătăți timpul necesar pentru a obține ceapă caramelizată. Gustul va fi delicios, iar ceapa se va carameliza mult mai rapid. Explicația este aceea că bicarbonatul de sodiu crește pH-ul cepei și accelerează procesul de gătire.

Utilizări multiple ale bicarbonatului

Acesta nu este singurul truc din bucătărie. Bicarbonatul de sodiu nu ar trebui să lipsească din nicio bucătărie, deoarece poate fi folosit într-o mulțime de situații: în omletă, o va face mult mai pufoasă; la cartofii copți – îi va ajuta să facă o coajă crocantă.
Poți adăuga bicarbonat și în aluaturile de prăjituri, plăcinte sau în compozițiile pentru pane-uri.
Dacă vrei să faci fish&chips, adică pește crocant în aluat și cartofi prăjiți, poți adăuga în aluatul de pește o linguriță de bicarbonat de sodiu, pentru o crustă crocantă.
Alte utilizări ale bicarbonatului de sodiu includ curățarea diferitelor suprafețe din bucătărie, a cuptorului cu microunde sau a grătarului.
Pentru a îl folosi ca soluție de curățat, amestecă bicarbonatul de sodiu cu zeamă de lămâie până obții o pastă. Întinde această pastă pe orice suprafață vrei să cureți, fie că este un grătar murdar sau fundul unei oale. Lasă totul să acționeze cam 10-20 de minute, apoi freacă bine cu un burete abraziv și murdăria a dispărut.
De asemenea, absoarbe mirosurile din frigider sau cuptorul cu microunde 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel