De ce să pui apă oxigenată la plante: Efectul la care nu te-ai fi așteptat

Apa oxigenată sau peroxidul de hidrogen are efecte benefice asupra plantelor. Folosit în concentrație mică, diluat cu apă, peroxidul de hidrogen poate salva plantele.

Peroxidul de hidrogen (apa oxigenată) poate fi atât de util pentru plantele dvs. - vă poate salva plantele de putrezirea rădăcinilor și de multe boli fungice. De asemenea, ajută la germinarea semințelor pentru noi plantații. 
Atenție, însă, nu trebuie folosită ca atare: folosiți o soluție de peroxid de hidrogen 3% o dată pe zi și stropiți semințele de fiecare dată când umeziți din nou. De asemenea, puteți utiliza un amestec de 1 parte de peroxid de hidrogen la 32 de părți de apă pentru a îmbunătăți sistemul rădăcină al plantelor.
Peroxidul de hidrogen (H2O2) are un atom de oxigen suplimentar față de apă (H2O), acest atom de oxigen suplimentar se descompune și molecula de apă se eliberează separat de acesta. Acest atom suplimentar de oxigen face ca peroxidul de hidrogen să fie atât de util. Peroxidul de hidrogen este utilizat în curățare, decolorare, sterilizare, ca dezinfectant etc., dar poate fi utilizat și în horticultură. În cuvinte simple, Peroxidul de hidrogen acționează ca un supliment de oxigen pentru plante (benefic dacă este utilizat cu rezistență redusă). Funcționează prin eliberarea de oxigen și, de asemenea, aerează solul.

Utilizat împotriva putrezirii rădăcinilor

Prea multp apă cauzează lipsa de oxigen în zona rădăcinii. Dacă udați planta prea mult, apa umple spațiile de aer din sol și rădăcinile plantei se sufocă din cauza lipsei de aer și încep să moară după 24 de ore. Pentru a salva o astfel de plantă de această problemă, udați-o bine cu 3 ml de peroxid de hidrogen 3% amestecat în 1 litru de apă. Oxigenul suplimentar din peroxidul de hidrogen oferă rădăcinilor oxigenul necesar pentru a supraviețui. După aceasta, nu udați planta până când partea superioară de 1 sau 2 centimetri de sol se usucă bine.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție
Sirop de tuse, contaminat. OMS, avertizare globală

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel