De ce să nu pui busuiocul în frigider. Recomandarea specialistului

Busuiocul este folosit în multe preparate culinare  FOTO: pixabay
Deși avem tendința să depozităm multe fructe și legume în frigider, sunt, totuși, unele alimente - și condimente - care nu se conservă în frigider.

Busuiocul este antibacterian, antiviral, antifungic, antiinflamator, analgezic (un analgezic). Dan Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară la USAMV Cluj, recomandă păstrarea acestei plante-condiment la temperatura camerei, nu în frigider cum avem, uneori, tendința.

”Spre deosebire de alte plante condimentare, busuiocul se ofilește dacă este păstrat în frigider? Din cauza acestei proprietăți, se recomandă ca busuiocul să se păstreze la temperatura camerei. De asemenea, se recomandă rularea busuiocului și tăierea lui înainte de a fi adăuga într-un preparat pentru a preveni închiderea la culoare a frunzelor”, afirmă Dan Vodnar.

Busuiocul calmează stresul, ameliorează spasmele musculare și îmbunătățește hidratarea pielii, se arată într-un material mai vechi semnat DC Medical. Acesta protejează împotriva infecțiilor și tratează rănile. Extractele obținute din frunzele sale se consideră că ar crește viteza și puterea de vindecare a rănilor.

Unii oameni folosesc chiar busuioc sfânt după operație pentru a-și vindeca și proteja rănile. Grăbește vindecarea rănilor. Cercetările arată că busuiocul sfânt poate acționa împotriva infecțiilor și rănilor, cum ar fi: ulcerații bucale, cheloizi, cicatrici, acnee, scade zahărul din sânge. Dacă aveți prediabet sau diabet de tip 2, toate părțile plantei de busuioc sfânt vă pot ajuta să reduceți glicemia. Studiile pe animale și la om au arătat că busuiocul sfânt poate ajuta la prevenirea simptomelor diabetului, cum ar fi: creștere în greutate, hiperinsulinemie sau exces de insulină în sânge, colesterol ridicat, rezistenta la insulina, hipertensiune, potrivit unui articol publicat pe DC Medical.

Aceatsă plantă poate fi cultivată fărră prea multe griji și în ghiveci, nu doar în grădină. Iată pașii pe care ar fi bine să-i urmați - AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel