De ce să nu mai arunci niciodată coaja cartofilor. 6 lucruri utile pe care le poți face din coajă

Coaja cartofi - Foto: Freepik @badnews86dups
Acestea sunt cele 6 motive pentru care nu ar trebui să mai arunci niciodată coaja cartofilor la gunoi.

Coaja cartofilor este adesea considerată un reziduu, dar ea poate fi reutilizată în diverse moduri utile și creative, având beneficii atât pentru sănătate, cât și pentru mediu.

Iată câteva motive pentru care nu ar trebui să arunci coaja cartofilor și ce poți face cu ea:

1. Beneficii nutriționale

Coaja cartofilor conține o mulțime de nutrienți, inclusiv fibre, vitamine precum vitamina C și vitamina B6 și minerale cum ar fi potasiu și fier.

Consumul cojii poate îmbunătăți aportul nutrițional și poate spriijni sănătatea digestivă datorită conținutului său ridicat de fibre.

Vezi și: Bacteria mâncătoare de carne ce pune viața în pericol. Dr. Cosmin Măcuceanu: Se răspândește rapid. Este extrem de gravă

2. Utilizări culinare

- Poți face chipsuri crocante și delicioase din coji de cartofi. Spală bne cojile, usucă-le, amestecă-le cu puțin ulei de măsline și condimente, apoi coace-le în cuptor până devin crocante.

- Cojile de cartofi pot fi adăugate în supă pentru a adăuga savoare și substanțe nutritive. Asigură-te că sunt bine spălate înainte de utilizare.

3. Utilizări în grădină

Cojile de cartofi sunt excelente pentru compost, contribuind la crearea unui sol bogat și fertil. Asigură-te că sunt bine mărunțite pentru a accelera procesul de descompunere.

Cojile e cartofi pot fi folosite ca îngrășământ natural datorită conținutului lor de nutrienți esențiali. Pur și simplu îngroapă-le în solul din grădină.

4. Îngrijire personală

Cojile de cartofi conțin antioxidanți și pot fi folosite ca măști faciale pentru a ajuta la îmbunătățirea aspectului pielii.

Pasează cojile și amestecă-le cu puțin iaurt sau miere pentru a face o mască naturală.

5. Utilizări casnice

Cojile de cartofi pot fi folosite pentru a curăța și a lustrui obiectele din metal.

Acizii naturali din coaja de cartof ajută la eliminarea petelor și la redarea strălucirii.

Vezi și: Organele pe care le obosește statul la oraș. Dr. Dorin Sarafoleanu: Un om care lucrează 3h are nevoie de cel puțin 4-5h să se refacă în mijlocul naturii

6. Reducerea deșeurilor

Reutilizarea cojilor de cartofi ajută la reducerea deșeurilor alimentare, contribuind la protejarea mediului înconjurător. Reducerea deșeurilor alimentare este un pas important în combaterea schimbărilor climatice și în promovarea sustenabilității.

Deci, reține că deși o subestimăm, coaja cartofilor este mult mai valoroasă decât pare la prima vedere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel