De ce să dormi cu șosetele în picioare

Dacă dormiți cu șosete ar fi bine să știți că acestea vă pot scăpa de insomnie și puteți adormi mai repede.

Iată 4 motive pentru care să dormiți cu șosete:

1. Adormiți mai repede - Corpului tău îi poate fi greu să adoarmă atunci când picioarele sunt reci. Acesta este unul dintre marile motive pentru care Medical News Today recomandă purtarea șosetelor noaptea. De fapt, studiile arată că adulții care poartă șosete normale sau încălzite noaptea tind să adoarmă mai repede. Purtarea șosetelor permite vaselor de sânge să se dilate și să elibereze căldură prin piele. Această funcție corporală se numește vasodilatație. Cercetările sugerează că vasodilatația la nivelul mâinilor și picioarelor vă poate face să adormiți mai repede.

2. Șosetele pot preveni bufeurile - Pe lângă faptul că adormi mai repede, purtarea șosetelor noaptea  are și alte beneficii pentru sănătate. Unul dintre aceste beneficii este prevenirea bufeurilor. Potrivit Clinica Cleveland, trei din patru femei experimentează bufeurile în timpul etapei perimenopauzei. Bufeurile  sunt atunci când te simți copleșită de căldură din senin, o căldură care te face să transpiri, să te înroșești și accelerează bătăile inimii. 

3. Șosetele te pot scăpa de insomnie - Dormitul cu șosete poate să nu ajute orice tulburare de somn, dar dacă suferiți de insomnie, șosetele pot ajuta la îmbunătățirea simptomelor. Indivizii pot vedea chiar îmbunătățiri prin simpla încălzire a picioarelor cu 20 de minute înainte de culcare. Sleep Foundation spune, de asemenea, că un studiu separat a arătat că persoanele care suferă de insomnie au văzut îmbunătățiri prin încălzirea mâinilor și picioarelor. 

4. Ameliorează călcâiele crăpate- Călcâiele uscate și crăpate apar dintr-o varietate de motive. Unii oameni se pot confrunta cu psoriazis sau eczeme cronice, care pot apărea și pe alte părți ale corpului. Alții pot avea de-a face cu aceasta în mod sezonier, în timpul iernii, când există mai puțină umiditate în aer. Pentru a vă repara picioarele, purtați șosete la culcare. 

Mai multe puteți citi pe Spectacola.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cele mai bune uleiuri esențiale care reduc inflamația
10 metode care stimulează nervul vag în mod natural

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel