De ce să bei ceai de mușețel în fiecare zi. Beneficii nebănuite pentru piele

Digestie bună: ceaiul de mușețel o ajută  FOTO: pexels.com
Ceaiul de mușețel este unul dintre cele mai populare tipuri de ceaiuri din plante. Este fabricat din florile plantei de mușețel și este folosit din antichitate având numeroase beneficii pentru sănătate.

În timp ce mulți oameni beau ceai de mușețel pentru a se relaxa înainte de culcare, se crede că acesta a fost folosit mai întâi de civilizațiile antice pentru a ajuta la vindecarea rănilor de pe piele.

Există un motiv pentru care mușețelul este folosit de secole ca tratament pe bază de plante care stimulează sănătatea! Când vine vorba de beneficii legate în mod specific de piele, iată ce trebuie să știți:

Mușețelul conține o grămadă de antioxidanți

Multe dintre proprietățile potențiale de sănătate ale mușețelului se datorează faptului că el conține mai mulți antioxidanți. Acestea sunt tipuri de compuși care pot lupta împotriva radicalilor liberi care pot dăuna celulelor. Ceaiul de mușețel conține flavonoide, terpenoide și polifenoli. Se crede că toate acestea protejează pielea de daunele aduse de mediu, care pot cauza îmbătrânire prematură, uscăciune, apariția unor pete întunecate și alte probleme

Mușețelul calmează

Se crede că această floare asemănătoare margaretelor are proprietăți naturale de calmare pentru erupții și pete, dar și umflarea zonei din jurul ochilor. Cearcănele, mai exact.

Mușețelul curăță

Se consideră că mușețelul are un anumit succes în vindecarea rănilor. Acest lucru se datorează abilităților sale antimicrobiene care îi permit să ajute la eliminarea bacteriilor care pot provoca infecții. Datorită beneficiilor de mai sus, ați putea observa că mușețelul ca ingredient în numeroase produse naturale de îngrijire a pielii. 

Cum faci ceaiul de mușețel: 

Când vine vorba prepararea acestei băuturi calmante, aveți avea două opțiuni. În primul rând, puteți utiliza un pliculeț de ceai de mușețel și să urmați instrucțiunile de pe pachet. Totuși, ai există un mod:

Adăugați apă clocotită într-o cană și lăsați-o să se răcească timp de un minut.

Folosind un infuzor cu plasă, introduceți o mână de flori de mușețel proaspăt culese în apă.

Se lasă cinci minute înainte de a îndepărta florile de mușețel.

Îndulciți băutura cu puțină miere sau savurați-o!

Nu aruncați pliculețele folosite!

Dacă folosiți pliculețe de ceai de mușețel, lăsați-le să se răcească după aceea pentru a le folosi ca măști calmante pentru ochi. Acestea pot ajuta la reducerea umflăturilor și la reducerea aspectului neplăcut al cearcănelor. 

Atenție, însă, mușețelul, care este înrudit cu margaretele, poate provoca și alergii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel