Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Cercetătorii de la Institutul Karolinska din Suedia au aflat de ce unii oameni se îmbolnăvesc grav sau mor din cauza unei bacterii obișnuite care n-are niciun efect asupra majorității oamenilor. Ei au asociat, pentru prima dată, mutațiile ARN din cadrul bacteriei Neisseria meningitidis de boala meningococică invazivă.
”Am constatat că mutațiile ARN necodificate din cadrul bacteriei N. meningitidis sunt aproape de două ori mai susceptibile de a fi asociate cu boli meningococice grave, o infecție mai puțin frecventă, dar care poate duce la deces”, spune Edmund Loh, profesor asistent la Departamentul de Microbiologie de la Institutul Karolinska. N. meningitidis este o bacterie care se găsește adesea în nasul a 10-15% din populația umană. În general, bacteriile nu provoacă nicio boală. Cu toate acestea, atunci când se întâmplă, oamenii se pot îmbolnăvi foarte repede și pot muri în câteva ore dacă nu sunt tratați, potrivit unui comunicat al Institutului Karolinska.
În acest studiu, cercetătorii leagă molecula de ARN necodificatoare, termosenzorul de ARN sau RNAT, din bacteria Neisseria meningitidis la progresia bolii meningococice invazive. Este pentru prima dată când o moleculă de ARN necodificatoare dintr-o bacterie este legată de progresia unei boli la om.
Studiul, AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Această metodă simplă ne ajută să...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Acest truc simplu te scapă rapid de...
Aceste alimente scad semnificativ...