De ce oamenii mai conștiincioși trăiesc mai mult. Concluzie neașteptată

Job  FOTO: pexels.com
Un studiu irlandez arată, pentru prima dată, că sistemul imunitar leagă direct personalitatea unui om de riscul de deces.

Cercetători de la Universitatea din Limerick, Irlanda, arată, într-un studiu că există o asociere între sistemul imunitar al unui om și personalitatea sa cu riscul de deces. Aceștia mai susțin, într-un comunicat, că munca lor pune într-o altă lumină motivul pentru care oamenii care sunt mai conștiincioși tind să trăiască mai mult. Studiul lor, apărut în revista Brain, Behavior and Immunity, subliniază că sistemul imunitar joacă un rol necunoscut anterior în legătura dintre trăsăturile de personalitate și riscul de deces pe termen lung.

”Se știe că personalitatea este asociată cu un risc pe termen lung de deces, este o constatare bine reprodusă observată în numeroase studii de cercetare la nivel internațional. (...) Întrebarea este cum. (...) Personalitatea noastră este extrem de importantă de-a lungul vieții noastre, de la etapele timpurii ale dezvoltării noastre, până la acumularea de impactul modului în care gândim, simțim și ne comportăm de-a lungul vieții noastre și în anii premergători morții noastre. (...)

S-a demonstrat că persoanele care au un scor mai scăzut în ceea ce privește trăsătura de conștiinciozitate (o tendință de a fi responsabil, organizat și capabil de autocontrol) pot avea un risc crescut cu 40% de moarte viitoare, comparativ cu omologii lor cu scor mai mare. Ceea ce nu este clar este cum s-ar putea întâmpla acest lucru și, mai important, ce cale biologică ar putea fi responsabilă pentru această legătură”, explică Páraic Ó Súilleabháin, de la Departamentul de Psihologie și Institutul de Cercetări în Sănătate de la Universitatea din Limerick, autorul principal al studiului, potrivit unui comunicat al universității citate.

După zeci de ore de analize, cercetătorii susțin că  o parte din motivul pentru care persoanele care obțin un scor mai ridicat în ceea ce privește trăsăturile de personalitate ale conștiinței trăiesc mai mult este ca rezultat al sistemului lor imunitar, în special din cauza nivelurilor mai scăzute ale unui marker biologic numit interleukină-6. ”Aceste descoperiri sunt foarte importante și identifică pentru prima dată că un markerul biologic leagă direct personalitatea de riscul de mortalitate pe termen lung”, adaugă Ó Súilleabháin.

Studiul științific, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel