De ce nu pot fi folosite resturile din flacoanele de vaccin. Dr Valeriu Gheorghiță, explicații

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID, Valeriu Gheorghiță, a declarat marți, 2 martie, că personalul medical nu trebuie să folosească  resturile de vaccin care rămân în flacoane pentru a economisi dozele.

Într-o conferință de presă, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID, Valeriu Gheorghiță, a declarat marți, 2 martie, că resturile de vaccin din flacoane nu trebuie folosite. Declarația vine în contextul în care unii medici își pun problema colectării resturilor care rămân în flacoanele cu vaccin pentru a obține noi doze, dar și în care farmaciștii obișnuiesc să combine mai multe flacoane de vaccin. 

”Este total contraindicat să adunăm resturi de vaccin din mai multe flacoane. Este contrar oricăror reguli medicale”, a afirmat Valeriu Gheorghiță, potrivit Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel