Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

De ce nu e bine să te uiți des în oglindă
22 noi 2019 / 23:02
Femeile îngrijorate de aspectul lor își pot spori imaginea de sine prin reducerea anumitor comportamente, cum ar fi verificarea oglinzilor, pretinde un studiu.
Femeie care se uită în oglindă  FOTO: Pixabay

Oglindă, comportament. "Ne-am uitat la impactul pe care reducerea acestor comportamente a avut-o asupra preocupărilor de aspect larg. (...) Ceea ce am descoperit a fost că, în comparație cu un grup căruia nu i s-a cerut să-și schimbe comportamentul, limitarea acestor comportamente a scăzut îngrijorarea aspectului, nemulțumirea corpului, depresia, anxietatea socială și credințele despre aspect", a declarat Natalie Wilver, o studentă absolventă de Psihologie clinică, care a condus studiul, potrivit medicalxpress.

Cercetătorii de la universitatea de Stat din Florida au identificat 14 comportamente diferite legate de aspect, inclusiv examinarea atentă a pielii, părului, corpului superior și corpului inferior; acoperirea sau camuflarea aspectelor aspectului cuiva; cerând altora să comenteze aspectul; și comparând aspectul cu alții. Pe parcursul a două săptămâni, participanții au primit un mesaj text zilnic care le-a amintit să reducă cât de des se implică în astfel de comportamente.

Natalie Wilver a spus că, deși nu sunt definitive, concluziile sunt încurajatoare. Profesorul de Psihologie Jesse Cougle, coautor al studiului, a fost de acord că metoda mesajului text este încurajator. "Poate ajunge la o mulțime de oameni, fără costuri reduse și să fie de ajutor pentru un număr substanțial de femei", a spus el. Cougle a mai precizat că este posibil ca rezultatele studiului să se dovedească valabile și pentru bărbați.

Rezultatele au fost publicate în Journal of Consulting and Clinical Psychology. Studiul, AICI.


Ştiri Recomandate

Bolile autoimune, în creștere: ce le determină
Malarie: o nouă soluție în tratarea acestei boli
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri