De ce carantina nu ar fi o soluție de viitor. Opinia unui expert britanic

Coronavirus carantina. Foto: Pixabay
Un epidemiolog britanic susține că măsura carantinei nu ar fi o soluție de viitor. Nici lockdown-ul.

Andrew Hayward, profesor la University College London și epidemiolog, consideră că măsurile carantinei și lockdown-ului, pe viitor, - în cazul altor evenimente similare pandemiei - nu ar fi o soluție.

”Cred că pășim într-o situație endemică, mai mult decât pandemică, răul creat de acest virus fiind acum redus. Astfel, nu pot fi explicate asemenea măsuri care afectează toată populația. Ar trebui să tindem către măsuri pentru cei vulnerabili. Așa cred și nu numai în privința testării, ci a multitudinii de măsuri de control a răspândirii virusului, întrucât suntem într-o situație în care învățăm să trăim cu virusul”, a spus Hayward la BBC Radio 4.

Un important consilier britanic, Sir Andrew Pollar, susține că englezii care nu prezintă simptome nu ar trebui să facă teste în mod regulat. Sir Andrew s-a adresat membrilor Parlamentului, spunând că în contextul în care se află țara, testele PCR ar trebui oferite celor care nu se simt bine și care au simptome COVID, arată Dc News.

Peste 25.000 de noi îmbolnăviri cu infecția COVID au fost anunțate luni, 9 august, pe teritoriul Marii Britanii. În ultimele 24 de ore s-au raportat 23.510 noi cazuri de infectare cu COVID și 146 de decese, arată presa din Marea Britanie. Numărul de decese raportate astăzi este cel mai mare din martie anul curent, mai exact din 12 martie, când au fost înregistrate 175 de cazuri de infectare cu COVID-19. De la începutul pandemiei, 6.117.540 de persoane din Marea Britanie au fost confirmate cu SARS-CoV-2. Dintre acestea, 130.503 de persoane au murit din cauza virusului. 

32.250 de persoane au primit prima doză de vaccin anti-COVID duminică, numărul celor vaccinați cu prima doză fiind de 47.091.889. 137.028 de persoane au primit a doua doză de vaccin, fiind 39.688.566 de persoane vaccinate complet în Marea Britanie. Marea Britanie a fost și rămâne în continuare pe lista roșie, astfel că cei care vin din UK în România stau obligatoriu în carantină dacă nu sunt vaccinați. În schimb, UK a pus România pe lista verde

      

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel