De ce a ignorat DSP București timp patru zile un deces legat de coronavirus, motiv halucinant

Faxul e problema
La insistențele jurnaliștilor, ieri seară a fost „descoperit” un caz de deces la Spitalul Universitar de Urgență București (SUUB). Unul ignorat de către DSP București timp de 4 zile.

Grupul de Comunicare Strategică anunța, ieri, la insistențele jurnaliștilor, primul deces înregistrat la Spitalul Universitar de Urgență București, unde de două zile se zvonea că ar fi pacienți și personal medical infectați cu coronavirus. 

În data de 27 martie 2020 a fost înregistrat un deces al unei persoane infectate cu noul coronavirus - cazul numărul 79.

Pacienta - o femeie în vârstă de 84 ani, din municipiul București, s-a prezentat în data de 26.03.2020 la camera de gardă UPU a SUUB cu simptomatologie ce a încadrat-o în categoria suspect de infecție cu COVID-19.

Femeia a fost izolată și i s-au recoltat probe pentru COVID 19 în aceiași dată, cu rezultat pozitiv în data de 27.03.2020. În aceeași zi, însp, femeia a decedat, având patologii asociate: fibrilație atrială, pacemaker permanent, insuficiență cardiacă cronică.

„Cazul a fost raportat la DSPMB de către unitatea sanitară (SUUB, n.r.), care DSP București nu a raportat mai departe la INSP, conform metodologiei, din cauza unor deficiențe tehnice generate de procesul de mutare a sediului DSP București”, anunța Grupul de Comunicare Strategică. 

Întrebați insistent cum s-a putut întâmpla ca un deces să fie declarat 4 zile mai târziu și ce înseamnă exact acele „deficiențe tehnice”, reprezentanții Grupului au răspuns că: „Deficiențe tehnice înseamnă că de pe numărul de fax la care se raporta inițial nu a fost luat raportul, din cauza procesului de mutare a sediului DSP București”. 

Asta se poate traduce prin: niciun angajat din întreg DSP-ul de București n-a fost în stare să se uite timp de 4 zile la faxul unde se făceau raportările ca să vadă dacă au primit sau nu ceva de la spitalele din Capitală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel