DABIGATRANUM ETEXILATUM - prospect

Foto: Pixabay
DABIGATRANUM ETEXILATUM – prospect. Acțiune: Anticoagulant; inhibitor direct al trombinei, cu împiedicarea transformării fibrinogenului în fibrină în timpul cascadei coagulării. Inhibă și agregarea plachetară indusă de trombină.

DABIGATRANUM ETEXILATUM – prospect: 

Denumirea comercială: PRADAXA

Forma: capsule

Indicații: Prevenirea formării cheagurilor de sânge în vene la adulții care au suferit o operație de înlocuire a șoldului sau a genunchiului.

Doză: 110 mg după 1-4 ore de la sfârșitul operației. Apoi, 220 mg o dată pe zi, timp de 28-35 de zile după operația de înlocuire a șoldului și timp de 10 zile după operația de înlocuire a genunchiului. Doza mai mică (150 mg o dată pe zi) se utilizează la pacienții cu afecțiuni renale moderate sau severe, la pacienții cu vârsta peste 75 de ani și la pacienții care iau amiodaronă.

Contraindicații: Afectare renală severă (Cl creatininei < 30 ml/min.). Hipersensibilitate. Leziuni ale organelor cu risc de hemoragie. Insuficiență Hepatică severă

Atenție!: Pacienții cu risc crescut de hemoragie, afecțiuni renale moderate; nu se recomandă utilizarea la pacienții cu afecțiuni hepatice.

Reacții Adverse: Hemoragii, anemie, hematom, creșterea transaminazelor hepatice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel