CYCLOPENTOLATI HYDROCHLORIDUM - prospect

Foto: Pixabay
CYCLOPENTOLATI HYDROCHLORIDUM - prospect. Acţiune: Midriatic şi cicloplegic; blocant al receptorilor muscarinici.

CYCLOPENTOLATI HYDROCHLORIDUM - prospect

Denumirea comercială: CICLOPENTOLAT

Prezentare: Picături oftalmice

Indicații: Inducerea midriazei şi cicloplegiei înainte de examinarea oftalmologică, tratamentul uveitelor (irite, iridociclite).

Contraindicații: Hipersensibilitate, glaucom cu unghi închis, predispoziţie la glaucom, ileus paralitic, copii < 1 an, copii cu anomalii congenitale sau dobândite ale creierului, copii cu anomalii de dezvoltare neuronală, în special cei cu predispoziţie pentru atacurile de epilepsie.

Atenție!: Prudenţă la pacienţii în vârstă sau la cei cu presiunea intraoculară crescută. precauţie la pacienţii cu adenom de prostată, cei care suferă de insuficienţă coronariană, insuficienţă cardiacă, ataxie.

Reacții adverse: Presiune intraoculară crescută, senzaţie de înţepături trecătoare ale ochiului, sensibilitate la lumină în urma dilatării pupilei, conjunctivită, reducerea motilităţii tractului gastro-intestinal, care poate duce la constipaţie, tulburări de micţiune, xerodermie, bradicardie urmată de tahicardie asociată cu palpitaţii şi aritmii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel