CUTREMURĂTOR. Tânăr nevaccinat care s-a infectat cu COVID-19 în vacanță în Italia și care a fost intubat: „Am crezut că o să mor în fiecare zi”

Tânărul se luptă și acum pe patul de spital. Foto: Print screen # Ro Vaccinare
Un tănâr nevaccinat în vârstă de 34 de ani a fost intubat tip de 3 săptămâni după ce s-a infectat cu coronavirus și a făcut COVID-19, după o vacanță în Italia. Mesajul lui, de pe patul de spital, este cutremurător: 

„Am crezut că o să mor în fiecare zi!”, este afirmația tulburătoare îi aparține unui tânăr în vârstă de 34 de ani care, timp de aproape 3 săptămâni, a fost intubat în vreme ce se afla internat în Secția de Terapie Intesivă a Spitalului Victor Babeș din Timișoara. 

Tânărul, care nu este vaccinat, s-a infectat cu SARS CoV-2 pe când se afla în vacanță în Italia.

Câteva zile și-a administrat singur un tratament cu vitamine. Când și-a dat seama că nu mai poate respira, a venit la spital. 

Gradul de afectare pulmonară era în acel moment de 80%. A fost necesară intubarea lui pentru a-l putea salva. Timișoreanul spune că nu s-a vaccinat pentru că nu a crezut că ar putea face vreodată o formă severă de COVID-19.

„Fiecare decide pentru viața lui, dar am văzut acum, pe propria piele, că e mai bine să te vaccinezi, decât să nu o faci și să ai o formă atât de gravă. E mai bine să te vaccinezi decât să îți pui viața în pericol”, marturisește tânărul pacient aflat încă pe patul din Secția de Terapie Intensivă a spitalului.

„Datorită efortului echipei medicale de la ATI, condusă de dr. Mirela Porosnicu, care timp de 3 săptămâni a luptat continuu, tânărul a fost salvat. Vor trebui să treacă luni bune, însă, până când își va reveni în totalitate.

Consultați medicul ori de câte ori nu vă simțiți bine!

Respectați măsurile de protecție!”, îndeamnă medicii de la Spitalul Victor Babeș Timișoara și experții de la #Ro Vaccinare. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel