Într-o lume în care stresul și agitația ne însoțesc la fiecare...
Când folosești un astfel de pieptene plin de praf, sebum și de alte reziduri, părul se murdărește foarte repede. Prin urmare, este important să cureți, săptămânal, pieptenele și peria de păr.
Îți prezentăm o procedură care nu îți va lua mult timp și efort. În primul rând, pregătește toate componentele de care vei avea nevoie. Adică: apă caldă și amoniac.
Umple un borcan de jumătate de litru cu apă caldă și adăugă trei linguri de amoniac. Amestecă tot conținutul recipientului cu o periuță de dinți uzată.
După aceea, mai pune în borcan puțin detergent lichid de vase și agită soluția. Când lichidul de curățare este gata, bagă pieptenele în borcan (se pot pune mai multe deodată) și așteaptă zece minute.
Care sunt băuturile cele mai potrivite pentru hidratare. Ce sunt electroliții și unde îi găsim
După expirarea timpului, clătește pieptenele sub jet de apă, ajutându-te de periuța de dinți, atunci când cureți accesoriul de urmele de murdărie.
Usucă apoi instrumentele folosind fie un prosop, fie uscătorul de păr. Asigură-te că mânerul periei este şi el curăţat. Și ai grijă, pentru că periile din lemn nu se curăță la fel ca cele din plastic.
Dacă speli perii de lemn, nu îi scufunda complet în soluție, ci ţine doar dinţii pentru câteva minute în lichidul de curăţare. Ulterior, tamponează uşor dinții periei pentru a nu-i deteriora.
Dacă vrei doar să scoți firele de păr de pe dinții periei, atunci ai nevoie de un creion. Trecând creionul printre dinții periei, toate firele de păr prinse vor fi eliminate. Și iată, cu aceste metode vei putea curăța ușor peria de păr și pieptenele.
Renunță la șampon și folosește produse naturale. Uneori se întâmplă să rămâi fără șampon, dar trebuie să-ți speli, urgent, părul. Apelează la trucurile bunicii.
Renunță la șampon și folosește produse naturale din cămară. Dacă rămâi brusc fără șampon acasă, poți și să te speli pe cap cu mijloace improvizate.
Spre exemplu, poți folosi pudră de muștar, care este potrivită pentru părul gras. Muștarul stimulează creșterea părului și, de asemenea, îi adaugă volum.
Un alt produs, la care nu te-ai gândit vreodată, este făina. Nu usucă excesiv părul, previne vârfurile despicate și este potrivită pentru toate tipurile de păr. Ai nevoie de făină de secară sau cereale integrale, măcinate grosier.
Renunță la șampon și adaugă pudră de muștar în făină. Nu folosi făină de grâu obișnuită, deoarece va fi greu de spălat.
Genele vor fi mai groase și mai dese. Trucuri fără costuri, fără gene false
Renunță la șampon și folosește pudră de argilă. Argila hrănește scalpul. Poți face măști de păr din argilă și te poi clăti, apoi, cu oțet sau apă cu lămâie.
Renunță la șampon și folosește iaurt și zer. Aceste produse sunt bune pentru părul foarte uscat.
Renunță la șampon și folosește bicarbonat, un produs bun pentru părul gras. Atenție, însă, folosit în exces, poate usca părul.
Scrub exfoliant care te ajută să scapi de mătreața inestetică. Scrubul poate fi făcut în casă. Iată o rețetă naturală, accesibilă, simplă și ieftină.
Cel mai bun scrub exfoliant este cel făcut din produse naturale, acasă. Mătreața este o problemă enervantă cu care se confruntă multe persoane. Problema este strâns legată de un tip de dermatită care afectează scalpul.
Cum puteți ține sub control această problema și care este rețeta naturală care vă scapă de mătreață?
În primul rând, trebuie să știți că prezența mătreții necesită întotdeauna un control al medicului dermatolog,care va evalua tipul și cauza, apoi va prescrie produsele care o vor elimina. Măreața ar putea fi provocată și de o anume intoleranță alimentară, pe care o poate stabili doar medicul.
Uleiul esențial de mușcată, proprietăți de vindecare. Cum să îl prepari
Mătreața poate fi de diferite tipuri: grasă și uscată, fiind cauzată, în majoritatea cazurilor, de dermatită. Pielea scalpului tinde să se decojească foarte repede, iar solzii de mătreață sunt de fapt doar reziduurile de piele moartă.
Mătreața uscată se prezintă în cazuri de deshidratare a scalpului, deoarece pielea tinde să se decojească. În acest caz, fenomenul este însoțit de o mâncărime pielii scalpului.
La rândul ei, mătreața uleioasă este cauzată, în cele mai multe cazuri, de dermatita seboreică. Scalpul, în acest caz, are solzi grași care cad, iar părul arată uleios.
Laptele cu ciocolată, beneficii surprinzătoare. Cum te ajută să slăbești
Dermatita de contact și psoriazisul pot provoca apariția mătreții, iar soluția este tratamentul scalpului.
Cei care suferă de mătreață pot avea nevoie și de un șampon zilnic care curăță scalpul, îl hidratează și îl împrospătează. Șamponul trebuie să conțină nu doar substanțe pentru curățare, ci și pentru tratarea epidermei. De asemenea, puteți folosi loțiuni sau uleiuri esențiale. Citește mai multe AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Într-o lume în care stresul și agitația ne însoțesc la fiecare...
Radiografiile și radiațiile din...
De ce să apelezi la medicamente...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
O substanță chimică nou identificată...
Acesta este semnul cancerului...