Cura de slăbire. Unde dispare grăsimea când pierdem în greutate
08 ian 2019, 21:31

Lumea este obsedată de diete şi cure de slăbire, însă puţini ştiu unde şi cum dispare grăsimea atunci când pierdem în greutate.

Cea mai des întâlnită concepție greșită de departe a fost că grăsimea este transformată în energie. Problema cu această teorie este că încalcă legea conservării materiei, pe care toate reacțiile chimice le respectă, relatează cnn.com. Unii respondenți consideră că grăsimea se transformă în mușchi, ceea ce este imposibil, iar alții au presupus că este eliminată prin colon. Numai trei dintre respondenții sondajului realizat de către sursa citată au dat răspunsul corect, ceea ce înseamnă că 98% dintre profesioniștii din domeniul sănătății din sondaj nu au putut explica modul în care funcționează pierderea în greutate.

Deci, unde merge grăsimea?

Răspunsul corect este acela că grăsimea este transformată în dioxid de carbon și apă. Dioxidul de carbon este eliminat prin respiraţie, iar apa se amestecă în circulația dumneavoastră până când se pierde sub formă de urină sau transpirație. Acest lucru surprinde pe toată lumea, dar, de fapt, aproape tot ceea ce mâncăm vine înapoi prin plămâni. Fiecare carbohidrat pe care îl digerați și aproape toate grăsimile sunt transformate în dioxid de carbon și apă. Același lucru este valabil și pentru alcool. Proteina împarte aceeași soartă, cu excepția părții mici care se transformă în uree și alte substanțe solide, pe care le excretați sub formă de urină.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?